kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Gül: "Bütün güvenlik güçlerinin arkasındayız"

Giriş Saati : 07.10.2008 20:09
Güncelleme : 07.10.2008 21:11
Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, terörle mücadelenin dinamik bir süreç olduğunu ve bu süreçte yeni tedbirlerin gündeme gelebileceğini belirterek, "Bunlar da kararlılıkla hiçbir şeyden çekinmeden uygulanır. Silahla karşınıza çıkanla, silahla mücadele edeceksiniz" dedi.

Güvenlik güçlerine olan güvenin sarsılmaması gerektiğini vurgulayan Gül, "Bütün güvenlik güçlerinin arkasındayız. Düşmana fırsat verecek düşmanı sevindirecek hareketlerden kaçınılmalıdır. Devlet olarak, millet olarak hep beraber bu mücadeleyi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül, Finlandiya ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gül, terörle mücadele kapsamında güvenlik güçlerine yeni yetkilerin tanınmasının söz konusu olup olmadığı yönündeki soru üzerine, şunları söyledi:

"Terörle mücadeledeki kararlılığımız güçlü bir şekilde devam edecektir. Şüphesiz ki açık toplumda her şey tartışılır, tartışılacaktır da.Ancak düşmanı sevindirmenin de hiçbir alemi yoktur. O bakımdan tüm güvenlik güçlerinin hepsinin arkasındayız, hepsine olan güvenimiz tamdır. Şüphesiz ki, terörle mücadele dinamik bir süreçtir bu dinamik süreçte yeni gözlemler, yeni tespitler olabilir, yeni konseptler geliştirilebilir ve bunlar da kararlılıkla hiçbir şeyden çekinmeden uygulanır. Silahla karşınıza çıkanla silahla mücadele edeceksiniz. Ama Meclis konuşmamda da söylediğim gibi demokrasiye olan inancımızı hiçbir zaman kaybetmeyeceğiz. Çünkü demokrasi daima terör örgütlerini izole eder. Teröristleri bütün dünya karşısında izole eder onları en kötü duruma düşürür. Demokrasi terörle mücadelenin önemli bir aşamasıdır. O açıdan tecrübeler gözlemler neyi gerektiriyorsa bunlar değerlendirilir ilgili kurumlar tarafından ve buna göre muhakkak ki gerekli tedbirler alınır."

"TALABANİ'YE BEKLENTİLERİMİZİ İLETTİM"

Cumhurbaşkanı Gül, Irak Devlet Başkanı Talabani ile yaptığı telefon görüşmesinin içeriğinin sorulması üzerine, "Kendisi beni aradı ve Irak Başkanlık Divanı olarak saldırıyı kınadıklarını söyledi. Aktütün saldırısının hem Türklere, hem Kürtlere hem de dini değerlere aykırı olduğunu söyledi. Daha sonra hükümet de kınadı. Ben de Irak hükümetinden beklentilerimizi açıkça belirttim" dedi.

Terörle mücadele konusunda Irak'la işbirliğinin önemini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Coğrafi şartları herkes biliyor, terör örgütünün liderlerinin bu dağlarda saklandıklarını herkes biliyor. Onun için operasyonlar yapıyoruz. Onun için uçaklarımız istihbarat aldıklarında gidiyorlar ve en zor şartlar altında bile vuruyorlar. Şunu bir kez daha tekrar etmek istiyorum, terörle mücadelenin uzun soluklu olduğunu herkes biliyor. Ama terör örgütünün üst üste çok büyük darbeler aldığı bir dönem içerisindeyiz. Bu kendisinin ayakta olduğunu göstermek için yaptığı bir hamledir. Bunlar kesinlikle karşılıksız kalmayacaktır. Türkiye bütün kurumlarıyla kararlıdır. Devlet olarak, millet olarak hep beraber bu mücadeleyi sürdüreceğiz. "

"ESKİŞEHİR'DE ŞEHİDE VE ŞEHİT AİLESİNE SAYGISIZLIK YAPTILAR"

Cumhurbaşkanı Gül, Eskişehir'deki şehit cenazesinde karşılaştığı tepkinin sorulması üzerine ise, Eskişehir'deki tepkinin halkın tepkisi olmadığını söyledi. Gül, "Oraya örgütlü olarak gelmiş insanların caminin içerisinde şehide bile saygı duymayacak şekilde yaptıkları iştir. Halkın ise onlara karşı tepkisi vardı. Şehidimizi bile kaldırırken, bu manzaralar düşmanlarımızı sevindirecek nitelikte manzaralardı. Türkiye açık toplumdur her türlü eleştiri yapılabilir her türlü öneri yapılabilir. Ama orada siz de gördünüz, kasıtlı olarak bazı insanların yönlendirmesi ile yapılanlar şehide ve şehit ailesine karşı da bir saygısızlıktı" diye konuştu.

"IRAK'I ZİYARET EDECEĞİM"

Gül bir başka soru üzerine, Irak'ı ziyaret planında bir değişiklik olmadığını belirterek, "Günü geldiğinde Irak'ı ziyaret edeceğiz. Bunlar önemli. Konuşulacak çok konu var" dedi. Türkiye'nin Irak ile kurduğu ilişkileri önlemek isteyen güçler bulunduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, şöyle konuştu:

"Aramızdaki dostluk akrabalık bağlarının zehirlenmesini isteyen güçler bunlar. Onun için terör örgütü sadece Türkiye için değil bütün bölge için Türkler için de Kürtler için de bir beladır ve onlar için de bir tehdittir. Onun için bölge ülkelerinin hepsinin dikkatini çekiyor. Herkesin terör örgütü ile mücadelede Türkiye ile samimi bir işbirliği içinde olması gerekir. Irakla Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişmesini istemeyenler zehirlemek isteyenler var. Bu kadar enerji hatları bu kadar doğalgaz petrol boruları Türkiye'den geçmesin isteyenler var. Aramızda bütün tarihten gelen bağların zehirlenmesini isteyenler var."

"TERÖRLE MÜCADELEDE SİYASİ PARTİ AYRIMI OLAMAZ"

Terörle mücadelenin herkesin görevi olduğunu ve bu konuda siyasi parti ayrımının söz konusu olamayacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, "Herkes farklı açıdan bakabilir, herkes farklı öneriler getirebilir ama herkesin arzusu terörün bitmesi, Türkiye'nin terörle mücadeleye etkin bir şekilde devam etmesi yönündedir. O açıdan ben bütün siyasi partilerin bu şekilde davrandığını görüyorum ve böyle yorumluyorum. Bütün mücadelenin psikolojik harp tarafı da vardır. O bakımdan düşmana fırsat verecek düşmanı sevindirecek hareketlerden kaçınılmalıdır. Askerimize, güvenlik güçlerimize olan güvenimizi sarsmamamız gerekir" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra özel bir uçakla Finlandiya'nın başkenti Helsinki'ye hareket etti.

ANKA