kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Birlik olduğumuzu göstermeliyiz

Giriş Saati : 07.10.2008 12:17
Güncelleme : 07.10.2008 17:22
Yeni Haber
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Türkiye'nin bugün yürüdüğü istikameti beğenmeyen, bu istikameti değiştirmek isteyenlere buradan en açık biçİmde ifade ediyorum: Bu istikamet, milli iradenin gösterdiği istikamettir. Arkasında 70 milyonluk milletimiz vardır'' dedi.

Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmaya, Aktütün karakoluna yapılan saldırı sonucunda şehit düşen askerleri anarak başladı. Milletvekillerine, ''yüreklerinizin ne kadar yanık olduğunu, hüznünüzün ne kadar büyük olduğunu biliyorum'' şeklinde seslenen Erdoğan, ''Türkiye'nin hudut boylarında, bir bayram ertesi toprağa düşen aziz şehitlerimize, Aktütün'de o yüksek mertebeye ulaşan 17 yavrumuza Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına, milletimize sabır ve metanet diliyorum. Yaralılarımızı şifalar temenni ediyorum. Şehitlerimiz için milletimizin başı sağolsun'' diye konuştu.

Bu millete, bu vatana, bu toprağa kasteden teröristlere karşı 70 milyon insanın yüreğinin bir ve beraber olduğunu bir kez daha yineleyen Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu acıyı dindirmek için, bu ateşi söndürmek için, açık, seçik ifade ediyorum: Bütün ihtilaflarımızı bir kenara bırakır, bir ve bütün oluruz. Tüm farklılıklarımızı bir kenara bırakır, bir ve bütün oluruz. Bütün acıları unutur, milletçe bir ve bütün oluruz. Biz;mukaddesat düşmanı, can düşmanı, hayat düşmanı, masumiyet düşmanı bu terör örgütü yüzünden ne kardeşliğimizden, ne inancımızdan, ne mukaddeslerimizden, ne birliğimizden, ne bütünlüğümüzden vazgeçeriz. Kardeşliğimize, muhabbetimize, sevgimize, dayanışma ruhumuza, ülke bütünlüğümüze, medeniyet iddiamıza kasteden hainler, bu topraklardan er veya geç tecrit olacaktır.

Millet olarak, terörün hedefinin sadece cephedeki gencecik Mehmetçiklerimiz olmadığını, bu milletin asırlardır zayıflamayan millet olma bilinci, dostluk ve kardeşlik direnci olduğunu fark etmeli ve bu gerçeği dünyaya hep birlikte haykırmalıyız. 70 milyon insanımızın böyle menfur olaylara bakınca, eli kanlı terör örgütünün ardında, en az o kadar kirli başka zihinlerin, odakların, güçlerin bulunduğunu artık görebildiğini en gür sesimizle hep bir ağızdan ifade etmeliyiz.

Bu menfur saldırının hedefi, milletimizin birlik ve beraberliği, insanlarımızın asırlar öncesinden bugünlere taşıdığı dostluk ve kardeşlik hukukudur. Bu menfur saldırının hedefi, Türkiye'nin çok büyük bedeller ödeyerek kazandığı huzur ve istikraradır. Bu menfur saldırının hedefi, Türkiye'nin bölgesinde oynadığı barışçı ve yapıcı diplomatik gayretleridir, artan önem ve itibarıdır. Çünkü, bu dünyada maalesef çatışmalardan, savaşlardan acılardan beslenenlerin sayısı hiç de az değil. Varlığını istikrarsızlıklara, huzursuzluklara borçlu olanlar hiç de az değil.

Türkiye'nin bugün yürüdüğü istikameti beğenmeyen, bu istikameti değiştirmek isteyenlere buradan en açık biçimde ifade ediyorum: Bu istikamet milli iradenin gösterdiği istikamettir. Arkasında 70 milyonluk milletimiz vardır. Bu iradeyi kırmayı, bu istikameti değiştirmeyi umanlar, beyhude bir çaba içinde olduklarını bilmelidirler.''

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kimsenin terör üzerinden siyaset yapmaması gerektiğini vurgulayarak, ''Kan üzerinden siyaset yapılmaz, şehitlerimiz, gazilerimiz üzerinden siyaset yapılmaz. Bu hepimizin ortak derdi, ortak meselesidir. Kan üzerinden siyaset yapanlar, o kanın içerisinde kendileri boğulur'' dedi.
Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, hala terör üzerinden siyaset yapma gayreti içinde olanların bulunduğunu belirterek, ''Bakın çok açık ve samimi söylüyorum: Kimse terör üzerinden siyaset yapmasın. Kan üzerinden siyaset yapılmaz, şehitlerimiz, gazilerimiz üzerinden siyaset yapılmaz. Bu hepimizin ortak derdi, ortak meselesidir. Bunun üzerinden siyaset yapanlar, kan üzerinden siyaset yapanlar, o kanın içerisinde kendileri boğulurlar. Bunu böyle bilmemiz lazım. Çünkü bu, asla böyle bir yaklaşım tarzını, böyle bir davranış tarzını kabul etmez '' diye konuştu.

Sınır ötesi operasyonla ilgili Başbakanlık Tezkeresinin yarın TBMM Genel Kurulunda görüşüleceğini hatırlatan Erdoğan, ''Şimdi bizler yine Meclisimize gidiyoruz. Meclisimiz inanıyorum ki yarınki görüşmelerde, Türkiye'nin terörle mücadelesinde kararlı iradesini ortaya koyacaktır'' dedi.

''ORTAK DURUŞ GEREKTİREN BİR MESELE''


Terörle mücadelenin bir milli mesele olduğunu, ''devlet ve millet meselesi olduğunu'' vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü.

''Bu mesele, her zaman olduğu gibi bugün de tüm siyasi partilerin ve kurumların ortak duruşunu gerektiren bir meseledir. Bize düşen, Meclis çatısı altında terörle mücadelede ortak irademizi sergilemektir. Bütün siyasi partilerimizin bu hassasiyete sahip olduğunu düşünüyorum. Mehmetçiğimizin hayatına kastedenlerin bu ülkeye, bu millete açık bir düşmanlık içinde oldukları ortadadır. Masum halkın kanını dökenlerin, milletin huzur ve güvenliğini tehdit edenlerin, devlete silah çekenlerin bu ülkeye, bu topluma, bu millete, bu devlete düşman oldukları açıktır. Keza, terör örgütüne 'terörden vazgeç' diyemeyenlerin bize, 'terör örgütünün adresini çökertmekten vazgeç' demeleri de mümkün değildir. Gün, birlik ve beraberlik günüdür. Gün, bütün provokasyonları bertaraf ederek, yalnız terör örgütüne değil, terör örgütünü bir maşa, bir taşeron olarak kullanan zehir tacirlerine de birlik ruhumuzu gösterme günüdür. Teröre verilecek en büyük cevap, milletimizin bir bütün olarak birlik ve beraberlik, kardeşlik örneği ortaya koymasıdır. Biz, birlik ve beraberliğimizi toplumsal bütünlüğümüzü korudukça, birbirimize şüpheyle değil, sevgiyle, güvenle, kardeşlikle baktıkça terör tecrit olacak, terörizm zemin bulamayacaktır.''

Bütün dikkat ve özenle milletin birlik ruhunu korumaya çalıştıklarını belirten Erdoğan, ''Ülkemiz; demokrasiden bir tek geri adım atmadan, insan hak ve hürriyetlerinden bir tek geri adım atmadan terörün en çok arzuladığı kalkınma iradesini geriletmeden yürüyüşüne devam edecektir'' dedi.