kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

CNN'de PKK propagandası

Giriş Saati : 07.10.2008 11:22
Güncelleme : 07.10.2008 21:10
Yeni Haber
Bölücü terör örgütü PKK'nın, Kandil dağlarındaki kampına giren CNN muhabirleri konuyla ilgili hazırladıkları haberde adeta terör örgütünün propagandasını yaptı.

PKK terör örgütünün üst düzey yöneticileri ile röportaj yapan ve örgüt yöneticilerinin sözde barış mesajlarını yayımlayan CNN, PKK terör örgütünü sanki kadın hakları için savaşan bir örgüt gibi tanıttı.

CNN'in haberi, ABD'deki haber bültenlerinde özel haber logosuyla yayımlandı. Haber, CNN'in internet sayfasında manşete çıkartıldı. CNN'in internet sayfasında "Kadın Savaşçılar; Erkek egemenliğine son" başlığı ile verilen habere tepki yağdı.

Bölücü terör örgütü PKK'nın Kandil'deki kampına ekibi ile birlikte giren CNN'in kadın muhabiri Arwa Damon adeta terör örgütünün sözcülüğünü yaptı. Arwa Damon haberinde, PKK'nın eli kanlı teröristlerini, yaşamlarında erkek egemenliğine son vermek isteyen kadın savaşçılar olarak tanıttı.

TERÖRİSTLERİN ZAFER DANSI

CNN konuyla ilgili haberinde, Kandil dağı eteklerindeki PKK kampında, sınırı geçip Türk askerlerine yapılan her saldırı sonrasında, teröristlerin el ele tutuşup dans ettikleri ve bu dansın rutin bir kutlama olduğu belirtilerek, teröristlerin bu dansa "Zafer dansı" dedikleri belirtildi.

Eli kanlı PKK'lı kadın teröristleri "Kadın Savaşçılar" olarak adlandıran CNN muhabiri Arwa Damon, kadın teröristlerle yaptığı röportajlarda onların kadın hakları için savaştıklarını söylediklerini belirterek, "Kadınların daha etkin olduğu bir cemiyet, doğal bir yaşam, baskı olmadan erkek ve kadın eşitliği, insanların arasında eşitsizliklerin kalktığı bir hayat" yorumuna yer verildi. CNN konuyla ilgili haberinde babasının 14 yaşındayken Türk Güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğünü iddia eden Rengin kod adlı kadın teröristin "Kürt hakları ve Kadın hakları için savaşıyoruz" sözlerine de yer verdi.

Haberde, PKK'nın, Türkiye, Irak, ABD ve NATO tarafından sivillere saldıran bir terörist örgüt olduğu belirtilerek, yıllardır süren çatışmalarda örgütün askeri kanat yöneticisi Bahoz Erdal ile uzun bir röportaj da yapan CNN muhabirleri, Bahoz Erdal'ın örgütün propagandasını yapan konuşmasını da yayınladı. CNN'de yayınlanan konuşmasında, barış için terör örgütün şartlarını öne süren Bahoz Erdal, Abdullah Öcalan'a karşı da tavır değişikliği isteyerek, "Siyasi çözüm olursa silah bırakmaya hazırız" sözlerine de yer verildi.

CNN'E TEPKİ YORUMLARI: İĞRENÇ BİR HABER

Haberin CNN televizyonunda yayınlanması ve internette manşet haber olarak yer bulmasının ardından, haberle ilgili yorum bölümüne tepkiler yağdı. Yorumların bazıları şöyle:

-CNN'in terörist propaganda işinde olduğunu bilmiyordum.

-Türkiye Irak sınırında 15 Türk askerinin öldürülmesinin henüz bir gün sonrasında. CNN'in anasayfasında böyle bir haberi vermesi utanç verici.

-Bunlar beyinleri yıkanmış çocuklar, Arwa Damon bizim bunların direnişçi olduğuna inanmamızı mı istiyor. İnsan haklarını savunan hangi kişi çocukların eline silah verebilir. İğrenç bir haber.

-Terörist bir gurubu nasıl olur savaşçılar diye tanıtırsınız?

-Size olan güvenimi azalttığınız için tebrikler CNN.

ANKA