kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Nokia 5800 XpressMusic; 3.2 megapiksel Carl Zeiss optik destekli bir kamera, internet, flaş desteği, pil süresi, 16 GB dahili hafızasıyla rakiplerinden ayrılıyor.

Nokia'nın dokunmatiği 279 Euro'ya online müzik dükkânıyla cebe girecek

Timur Sırt
04.10.2008
Dokunmatik ekranlı Nokia 5800, Apple iPhone'a hem fiyat hem de 3 milyon bedava müzik ile rakip olacak. Kamerası, pil süresi ve 279 Euro'luk fiyatıyla 5800, 2009 yılının başında Türkiye'de..
Cep telefonu dünyası dokunmatik ekranlı yeni modeller arasında büyük rekabete sahne oluyor. Nokia dokunmatik telefon rekabetine takma adı TUBE, 5800 XpressMusic model adıyla 279 Euro'ya piyasaya girecek. Türkiye'ye 2009'un ilk çeyreğinde girmesi beklenen ürünün fiyatına ÖTV vergisi de eklenecek. Samsung Omnia, HTC Touch Diamond, Sony Ericsson P1, büyük gürültü koparan Apple iPhone ve sonunda Nokia 5800 XpressMusic, takma adıyla TUBE sahaya iniyor. HTC ve Samsung Windows Mobile 6.1 işletim sistemini kullanırken diğerleri farklı işletim sistemi kullanıyor. Kamera ve müzik özellikleri dışında özellikle yerelleştirmeye verilen destek de dikkat çekici. Telefonu Türkçe desteği ihmal edilmeden piyasaya sürülecek Nokia yeni dokunmatik ekranlı telefonun müzik servisleri uyumlu Nokia 5800 XpressMusic iddialı bir şekilde tanıttı. Nokia'nın Tasarım Müdürü Damian Mycrof, yaptığı açıklamada yeni dokunmatik ekranlı modellerin pişmek üzere olduğunu müjdeledi. Mycrof, "Dokunmatik teknolojisini Nokia ilk defa 5800 XpressMusic'te kullanmış değil. Aslında daha önce de dokunmatik teknolojisine sahip cihazlarımız olmuştu. Örneğin, Nokia 800 Tablet bu ürünlerimizden biri" şeklinde konuşarak takipçi olmadıklarını iddia etti. "Nokia yenilikçilik özelliği kaybediyor mu?" sorusuna Mycrof, 279 Euro'luk fiyat avantajının altını çizerek yanıt verdi.