kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

21 hedef havadan vuruldu

Giriş Saati : 07.10.2008 09:57
Güncelleme : 07.10.2008 21:04
Yeni Haber
Genelkurmay Başkanlığı, Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarının, bu sabah erken saatlerde Irak'ın kuzeyinde Avaşin Basyan ile İki Yaka Dağları ve Buzul Dağı bölgelerinde tespit edilen 21 ayrı hedefe yönelik hava taarruzu icra ettiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yayımlanan basın açıklamasında şunlar kaydedildi:

''Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları tarafından bu sabah erken saatlerde Irak'ın kuzeyinde Avaşin Basyan ile İki Yaka Dağları ve Buzul Dağı bölgelerinde tespit edilen 21 ayrı hedefe yönelik hava taarruzu icra
edilmiştir.
Görevlerini başarıyla tamamlayan uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir.''


2 PKK'LI DAHA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Genelkurmay Başkanlığı bugün yaptığı başka bir açıklamada da, Aktütün Karakolu saldırısının ardından etkisiz hale getirilen 23 PKK'lıya ek olarak dün 2 PKK'lının daha etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Hakkari'nin Şemdinli ilçesi 13. Jandarma Sınır Bölük Komutanlığı (Aktütün) bölgesinde yapılan arama ve tarama faaliyetinde, etkisiz hale getirilen 23 teröriste ilave olarak, dün 2 terörist daha etkisiz hale getirildi.

Teröristlerle birlikte 1 adet Biksi makineli tüfek, 1 adet Kannas keskin nişancı tüfeği, 2 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 12 adet el bombası, 6 adet roketatar mermisi ve çok miktarda roket sevk fişeği ele geçirildi. Operasyon kapsamında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 25'e ulaşırken, bölgede operasyonlara devam ediliyor.

Öte yandan, Bitlis'in Tatvan ilçesi dağlık arazi kesiminde, terör örgütü mensupları tarafından basma düzenekli olarak tuzaklanmış 18 kg patlayıcı madde bulundu. Ayrıca, Elazığ Merkez ilçesi Üçocak beldesi bölgesinde, terör örgütü mensupları tarafından 250 gram C-4 ve 30 kg Amonyum Nitrat kullanılarak tuzaklanmış patlayıcı madde bulunarak imha edildi.

TERÖRİST CESETLERİNİN ÜZERİNDE TUZAKLANMIŞ EL BOMBASI BULUNDU

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na yapılan saldırıda ölü ele geçirilen terörist cesetlerinin üzerinde tuzaklanmış el bombası bulunduğu belirlendi.

Alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK üyelerinin Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na düzenlediği saldırının ardından güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada, etkisiz hale getirilen teröristlerin cesetlerinde, tuzaklanmış el bombasına rastlandı.

El bombalarını, teröristlerin kaçmadan önce ölen teröristlerin cesedine yerleştirdiği belirlendi.

AJANSLAR