kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Bu besinlerin her gün tüketilmesi gerekiyor

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
06.10.2008
Et yemek şart
Et, balık, tavuk, yumurta ve kurubaklagillerden günde en az iki porsiyon almak gerekir. Bir öğünde balık, et, tavuk veya yumurta; diğer öğünde de baklagiller tercih edilirse, günlük beslenme ihtiyacı karşılanmış olur.

İki su bardağı süt
Süt, yoğurt ve peynirin günlük alınması gereken miktarı toplam iki su bardağı kadardır. Her gün iki su bardağı kadar süt almak, dengeli beslenmek için ilk koşuldur. Süt yerine aynı miktarda yoğurt da yenebilir. İki kibrit kutusu kadar beyazpeynir bir su bardağı süt ile eşdeğerdir. Bir öğün peynir, bir öğün süt veya yoğurt alınarak; bu gruba olan gereksinim karşılanabilir.

Yeşil yapraklı yiyin
Sebze ve meyve grubundan günde en az üç porsiyon alınması gerekir. Bir günde iki adet meyve ve bir salata yendiğinde, bu gruba olan gereksinim karşılanır. Sebze yemekleri de sıklıkla tüketilmelidir. Turunçgiller ve yeşil yapraklı sebzeler vitamin ve mineraller yönünden zengin besinlerdir. Günlük mönü içinde koyu yeşil yapraklı sebzeler mutlaka olmalıdır.

İki dilim ekmek
Tahıl gurubu önemli bir enerji kaynağıdır. Günde beş porsiyon almak yeterlidir. Her öğünde bir-iki dilim ekmek ve öğünlerden birinde pilav veya makarna yendiğinde, bu gruba olan tüm gereksinim karşılanmış olur.
Haberin fotoğrafları