kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Sofra'dan size çok özel tarifler

06.10.2008
Ev usulü içli köfte
İç harcı için tereyağını tavaya alın ve kıyılmış soğanı kavurun. Kıyma ve kesmeşeker ekleyip, kavurmaya devam edin. Kıymanın rengi dönünce tuz, karabiber, pulbiber ekleyip, tavayı ocaktan alın. Soğuyunca ceviz ve maydanozu ekleyip, karıştırın. Dışı için soğanı ince rendeleyip, suyunu sıkın. Suyunun içine irmik, kıyma, bulgur ve suyu azar azar ekleyerek macun kıvamına gelene kadar yoğurun. Elinizi ıslatarak harçtan, cevizden büyük parçalar koparın. Kopardığınız parçayı bir elinize alın ve diğer elinizin işaret parmağıyla ortasından bastırarak hamuru inceltip, genişletin. İçine soğuk iç harçtan koyun ve hamurun ucunu kapatıp, yumurta şekli verin. Dış ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Hazırladığınız içli köfteleri kızgın sıvıyağda kızartın. Kağıt havlu üzerinde fazla yağını aldıktan sonra sıcak olarak servis yapın.

Malzemeler
* 1 su bardağı irmik
* 1 adet küçük boy soğan
* 200 gr. yağsız kıyma
* 1.5 su bardağı ince bulgur
* Aldığı kadar su
İç harç için:
* 500 gr. kıyma
* 4 adet soğan
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 1 adet kesmeşeker
* 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
* Yarım demet kıyılmış maydanoz
* Tuz
* Karabiber
* Pulbiber

* * *
Tavuklu salata
Tavuk etlerini küp doğrayın. Bademleri kaynar suya atıp, 10 dakika bekletin. Sudan çıkarıp, kabuklarını soyun. Sonra yapışmaz bir tavaya alıp, kısık ateşte kavurun. Reyhanı yapraklarına ayırın. Göbeği ince kıyıp, bir kaseye alın. Tavuk, reyhan ve kavrulmuş badem ekleyip harmanlayın. Servis tabağına aktarın. Üzerine nar tanelerini ve rendelenmiş portakal kabuğu serpin. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu bir kapta karıştırın. Salatanın üzerine gezdirin.

Malzemeler 4 Kişilik
* 200 gr. tavuk göğsü
* 1 adet göbek marul
* 100 gr. tatlı badem
* 3-4 dal reyhan
* Yarım su bardağı nar tanesi
* 3 çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
* Yarım çay bardağı zeytinyağı
* 1 adet limonun suyu
* Tuz

* * *
İrmik helvası
Derin bir tencereye süt, su ve tozşekeri koyup, şeker eriyinceye kadar kaynatın ve sıcak tutun. Kremayı kısık ateşte eritip, üzerine dolmalık fıstık ve irmiği ilave edin. Sürekli karıştırarak fıstıklar pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra hazırladığınız sıcak şerbeti yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak tencereye ilave edin. Kapağını kapatıp, suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Tencerenin üzerine kağıt havlu kapatarak, 10-15 dakika demlendirin. Susamı yapışmaz yüzeyli bir tavada karıştırarak kavurun. Daha sonra havanda dövün. Helvayı servis tabağına alın. Susam serperek servis yapın.

Malzemeler 6 Kişilik
* 500 gr. irmik
* 2.5 su bardağı süt
* 500 gr. tozşeker
* 250 gr. krema
* 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
* 2 çorba kaşığı kavrulmuş susam