kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
SİNAN AKYÜZ
Kadınlar&erkekler&ilişkiler

İlişkinin barometreleri nelerdir?

Sağlıklı bir ilişkinin 6 barometresi vardır. Ego, sadakat, yolculuk, çekim. iletişim ve zevk beraberliğin olmazsa olmazlarıdır. Aşkın korkuyu kovaladığı gerçeğini hiç unutmadan, sadakatinizi ortaya koyun. Mutluluk için egonuzu da iyice törpüleyin.
Geçen gün kız arkadaşım bana bir soru sordu. Sorduğu soru aynen şuydu: "Sence bir ilişkinin barometreleri nelerdir?" Tabii ki o an cevap veremedim. Ama benden hâlâ bir cevap bekliyor. Vallahi bu kadın milleti zor. Zor olduğu da sorduğu sorudan belli. Ona ne cevap vereyim? (Efe S.)

Şimdi siz diyorsunuz ki; "Kadın milleti zor olduğu için böyle bir soru sordu!" Hayır. Bence sizin felsefe aleminden haberiniz yok. Bir erkek olarak sadece seks aleminden haberiniz var. Eğer biraz kadın milleti gibi okumaya yazmaya düşkün olsaydınız şu gerçeği görecektiniz: "Düşünen akıl sorgular!" Bence kız arkadaşınız son derece yerinde bir soru sormuş. Ama gelin görün ki; sizi gafil avlanış. Şimdi size vereceğim cevabın altına imzanızı atın ve kız arkadaşınıza bu yazıyı e-mail olarak atın. Peki, o barometreler neler mi?

ALTI MADDESİ VAR
* Ego: Bir ilişkide başarılı olmak için kör egolarınızdan kurtulmanız lazım. Sevgilinizin karşısına geçip kendinizi pohpohlayacağınıza, karşınızdaki insana methiyeler dizmek daha yararlı olacaktır. Şunu unutmayın ki, kendinizi överek bir şey ispatlayamazsınız. Sonuçta kadın sese değil, görüntüye bakar.

* Sadakat: Bir ilişkide aşk korkuyu kovar. Ama ne yazık ki aşık da, kaçan korkunun peşinden sürüklenir. Aşığı bu korkusundan kurtarmak için ona bütün benliğinizle sadık olmanız gerekir. Korkunun panzehiri sizin ortaya koyduğunuz sadakatiniz olacaktır.

* Yolculuk: Unutmayın ki, ilişki iki kişinin yolculuğudur. Bu ilişkinin rehberi de genelde erkektir. 'Aşk rehberi!' olmak için gönüllü olun. Peşinize takılıp gelen insanı boş yere gezdirip durmayın.

* Çekim: Karşınızdaki insanla bir çekim yaratın. İlişkinin ilk başlarında sizi esir alan fiziksel çekimden kurtulun, onun yanına duygusal çekimi getirip koyun. Sadece koklaşıp oynaşmak bir ilişkiyi mantarlaştırır.

* İletişim: Bir ilişkide kadınlar neden şikayetçi? Partnerlerinin kendileriyle bir iletişim kuramamalarından. Siz siz olun, devamlı hatta kalın.

* Zevk: Kafa kafaya verip ortak zevk alanları yaratın. Bol bol kahkaha atın.