kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ağır sanatçı dönemi kapandı artık Demet Akalın satıyor

ECEVİT KILIÇ
ECEVİT KILIÇ
06.10.2008
* En çok tutulan isimler kimler, kimlerin albümleri satılıyor?
Şu anda piyasada kadınlarda tutulan isim Demet Akalın, erkeklerde ise Ferhat Göçer. Gülben Ergen de tutuluyor. Bu isimlerin satmasının nedeni dinlenen müzik çizgisinin değişmesidir. İkincisi, üç isim de şarkıları iyi seçiyorlar. Gidecek şarkıları söylüyorlar. Şarkılarının sözleri, müzikleri cezbedici. Gece kulüplerinde, tatil yerlerinde hep Demet Akalın çalar. Ferhat Göçer de gençliğin tuttuğu isim.

* Orhan Gencebay, Bülent Ersoy gibi isimlerin albümleri satmıyor mu?
Eskiler satmıyor artık. Onlar da artık albüm yapmasınlar zaten. Ağır sanatçı dönemi kapandı. Onlar da biliyor bunu. Albüm yapanlar da sadece zevk olsun diye yapıyor. Albümleri tutmuyor. Ama sahne ve şov dünyasında hep var olurlar. Hatta biraz daha yakın zamandaki isimlere bakarsak, Özcan Deniz'e de artık ses sanatçısı demek mümkün değil; dizilerle, filmlerle, tutunuyor. Buralarda başarılı oluyor. Müzik eski isimler için var olma gerekçesi hatta basamak. Albümleri televizyon şovları, diziler ve film teklifleri gelsin diye yapıyorlar. Tarkan bile satmıyor artık. 200 bin satış rakamını bulamıyor. Birkaç yıl öncesine kadar Tarkan'a 5 milyon dolar transfer parası verilirdi. Şimdi ise Tarkan'a albüm yapmaya korkuyorsunuz.

* Uzun yıllardır hiç albüm yapmadan sürekli ekranda olan isimler var...
Onlar bir dönem star olmuştur. Sezen Aksu, bundan sonra hiç üretmezse bile hep var olur. Kendini ortaya koymuştur ve eserleri hep dillerdedir. Mesela Nükhet Duru'nun Unkapanı tarihinde bir albümünün sattığını görmedim. Bir tek Melonkoli şarkısıyla çıkış yaptı o kadar. Ama hep var. Çünkü sahne şovuyla gündemde.