kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Yaşlı erkeklerin cazibesi..

Kendim için bir şey yazıyorsam namerdim.. Beni bir programa davet ettiler. TRT2.. Satırarası.. Konu, genç kadınlar yaşlı erkeklerde ne bulurlarmış.. Efendim Pakize Suda bir yazı yazmış.. Yaşlı adamlar, genç kızların ak saçlarına hayran olduklarını sanıyorlarmış.. Mış.. Mış.. Mışmış.. Pakize işte..
Keyifli program. Şaka ile karışık konuştuk. Bu sıralar yayınlanır herhalde..
Neyse.. Unuttum gitti derken, Mehmet Yılmaz kardeşim, geçen pazar Milliyet'te, kafaları yaşlanmayanları eleştirmeye, hele bir de onlarla dalga geçmeye kalkmadı mı?.
Yani, özetle diyorlar ki, Mehmet ve Pakize.. İnsan belli bir yaşa gelince hayattan elini ayağını çekmeli. Kendini emekli etmeli ve ölümü beklemeye başlamalı.. Bu sonuncuyu böyle demiyorlar da, demeye getiriyorlar.
Niye arkadaşlar..
Aşkın yaşı yok diyenler kim?.. Yüz güzelliği değil ruh güzelliği diyenler kim?..
Kime ne?..
Demeye hazırlanıyordum ki, Cumhuriyet Bilim Dergisinde 8 martta okuduğum yazı aklıma geldi..
İşte size cevap dostlarım..
Benden değil.. Bilimden.. Kelimesine dokunmadım..
Okuyun bakalım, ne diyeceksiniz..
"Herkes kendi hayatını yaşar. Ne siz başkasının hayatını yaşayabilirsiniz, ne başkası sizin" derseniz, diyebilirseniz, ne mutlu size..
Soru: Yaşlı erkekleri, kadınların gözünde gençlerden üstün kılan özellikleri nelerdir? Yanıt: Eric Clapton, Paul Mc Cartney ve Michael Douglas, genç kadınların kendilerinden daha yaşlı erkekleri tercih ettiklerinin somut örnekleridir. Toronto Üniversitesi'nden zoolog Stephen Proulx, evrimsel bir model geliştirerek bu davranışın nedenlerini araştırdı. Bu neden yalnızca para ile ilgili olmadığı gibi, yalnızca genlerle de ilgili değildi.
Genç kadınlar ile yaşlı erkeklerin birarada olmasını açıklayan yaygın biyolojik kurama göre, olgun erkekler DNA'larının süper uyum yeteneğini kanıtlamışlardır. Bunun en somut göstergesi hayatta olmalarıdır.
Proulx,
aralarında yaş farkı olan çiftleri bir arada tutan etmenin yalnızca dış görünüş olduğunu iddia ediyor. Hemen hemen bütün hayvanlar dış görünüşleriyle bir çeşit sinyal gönderir tavuskuşunun süslü tüyleri veya erkek geyiğin boynuzları gibi. Bu tür gösteriş çabaları, hayvanın çok büyük miktarda enerji harcamasını gerektirir ve ayrıca yaş ilerledikçe bu gösteriyi sürdürmeleri zorlaşır. Dolayısıyla yaşlı bir erkeğin sunduğu cazip bir gösteri, genç bir erkeğin sunduğu gösteriden daha güvenilirdir ve genetik kalitenin daha iyi olduğu anlamına gelir.
İnsanlar söz konusu olduğu zaman, yaşlı bir erkeğin Porsche ile gösteriş yapması, genç bir erkeğin yaptığı benzer bir gösteriden daha caziptir. Sergilenen servet, bir anlamda yaşlı adamın zamana karşı ne kadar başarılı bir mücadele verdiği ve yaşama ne kadar iyi uyum sağladığını gösterir. Genç bir kadın bu serveti, uzun vadeli başarıların kısa vadeli başarılara tercih edildiği şeklinde algılar. Genç bir üniversite öğrencisi spor arabasıyla gösteriş yaparsa genç bir kadın şöyle düşünür: "Babasının aldığı parayla hava atıyor".
Oysa yaşlıca bir adamın pahalı bir araba kullanması başarılı bir yaşamın somut bir göstergesi olarak yorumlanır .
(23 Mart 2003'te yayınlandı)