kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Ünlüler çekildi Bodrum halka kaldı

MUSTAFA DERYAHAN
01.10.2008
Yazın Bodrum'a akın eden tanınmış simalar bayramda yurtdışına gidince, Bodrum'un ünlü mekanlarının yüzünü halk güldürdü..
Sosyete ve sanat dünyasının tanınmış isimleri, bu bayram tatilinde yurtdışına gitmeyi tercih edince, Bodrum'un ünlü mekanları halka kaldı. Yaz-kış açık olan bu tanınmış mekanların işletmecileri; yaz ayları gibi bayramı da dolu geçirdiklerini söylüyor. Her zaman başarılı olmanın sırrını ise istikrara ve kaliteye bağlıyorlar. Bu işletmecilerle başarılarının sırrını, sezonluk mekanları ve şikayetlerini konuştuk...

Ortalığı mahvediyorlar
Türkbükü'nün ünlü otellerinden Fidele'nin sahibi Osman Billi, yağmurlu ve soğuk havaya rağmen Fidele'nin bayramda da tamamen dolduğunu söylüyor. 11 yıllık bir geçmişe sahip olan Fidele, yılın 8 ayı açık. Billi; müşterilerine her zaman aynı kaliteyi ve hizmeti sunduğunu, sonucunda da müşteri kitlesinin her yıl arttığını anlatıyor. En büyük derdinin ise gürültü kirliliği olduğunu ifade ediyor: "Yan dükkanlardan gelen yüksek müzik, bizim otelde kalan müşterileri rahatsız ediyor ve insanlar buradan kaçıyor. Yetkililerin bir an önce buna bir çözüm bulmasını istiyorum." Billi, sadece yaz ayları için açılan mekanlara ise pek sıcak bakmıyor: "Yazları mekanı açıyorlar, sonra kapatıp bir daha geri dönmüyorlar. Üstelik burada ortalığı mahvedip gidiyorlar."

Yılın 12 ayı buradayız
Bodrum'un en ünlü gece kulüplerinden Küba'nın müdürü Uğur Payalan, 12 yıllık mekanlarının artık bir marka olduğunu belirtiyor. "Müşterilerimize en iyi servisi ve kaliteyi sunuyoruz" diyen Payalan, sözlerine şöyle devam ediyor: "Diğer yazlık mekanların sahipleri kalabalıkta iş yapmaya çalışıyor ama sonuçta iş yapamadan geri dönüyorlar. Sadece yaz mevsimini düşündükleri için fiyatlarını bir hayli yüksek tutuyor, bu yüzden de hüsrana uğruyorlar." Bu mekanların Bodrum'un geneline zarar verdiğini düşünen, iki ay boyunca gürültü kirliliği yapıp, sonra da ortalığı karıştırıp gittiklerini iddia eden Payalan, kendi başarılarını ise şöyle özetliyor: "Biz yılın 12 ayı buradayız. Fiyat politikamız da hiç değişmiyor. O nedenle bu bayramı da oldukça yoğun geçiriyoruz."

Evden çıkmıyorlar!
Türkbükü'nün ünlü balıkçılarından Atılay Balık'ın sahibi Atılay Beytorun, yaz-kış müşterilerine hizmet verdiklerini belirtiyor. Yazlık mekancılar içinse pek iyi şeyler düşünmüyor: "Bodrum'a hayal kurmaya gelip, havalarını alıp geri gidiyorlar. Kaçıp gidenlerin hepsi de köydeki esnafa borç takıyor." Beytorun'a göre başarılı olmanın sırrı, düzgün ve dürüst bir şekilde hizmet verip, insanları kandırmamak. Beytorun, kalitenin ancak bu şekilde korunacağına inanıyor. Bodrum'un bayramda da çok dolu olduğunu ifade eden ünlü işletmeci sözlerine şöyle devam ediyor: "Ama insanların çoğunun burada evleri olduğu için ev partileri düzenleyip, pek dışarı çıkmıyorlar."
Haberin fotoğrafları