kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Erdoğan'dan çocuklara bayram harçlığı

Giriş Saati : 30.09.2008 11:42
Güncelleme : 30.09.2008 19:10
Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı namazını Marmara İlahiyat Vakfı Camisi'nde kıldı.

Üsküdar Emniyet Mahallesi'ndeki evinden saat 05.30 sıralarında çıkan Erdoğan, Marmara İlahiyat Vakfı Camisi'ne geldi. Burada sabah namazını ve ardından bayram namazını kılan Erdoğan, saat 08.50 sıralarında camiden ayrılarak evine döndü.

Başbakan Erdoğan'ın evine dönüşünün ardından sokakta bekleyen çocuklara korumalar tarafından 5'er YTL bayram harçlığı dağıtıldı.

TOPTAN: BUGÜNLER, ÜZÜLEREK İFADE ETMEK GEREKİR Kİ TATİL OLARAK DEĞERLENDİRİLMEKTEDİR

TBMM Başkanı Köksal Toptan, ''Bugünler, üzülerek ifade etmek gerekir ki tatil olarak değerlendirilmektedir, oysa çocukların çok sevileceği ve sevindirileceği, büyüklerimizin hatırlarının sorulacağı günler olarak değerlendirilmelidir'' dedi.

Zonguldak'ta Acılık Camisi'nde bayram namazını kılan Toptan, ardından bayramların bütün duyguların ortaya çıktığı, sevginin, hoşgörünün ve barışın egemenliğinin yaşandığı günler olduğunu söyledi. Herkesin Ramazan Bayramı'nı kutladığını belirten Toptan, şunları kaydetti:

''Bugünler üzülerek ifade etmek gerekir ki tatil olarak değerlendirilmektedir, oysa çocukların çok sevileceği ve sevindirileceği, büyüklerimizin hatırlarının sorulacağı, kimsesizlerin aranacağı, yakınımız olmasa da yaşlıların ziyaret edilmesi gereken günler olarak değerlendirilmelidir. Türkiye, bu bayrama da çok şükür huzur içinde girmektedir. Ülkemiz sahip olduğu potansiyeliyle geleceğe ümitle bakan, çok iyi yetişmiş, genç ve eğitilmiş insan gücüne sahiptir. Bizim bu insan gücümüz, barışı, huzuru, koruduğumuz müddetçe, heyecanımızı ve enerjimizi kalkınmaya, milletimizin refahına ve huzuruna ayırdığımız müddetçe bizi varmak istediğimiz büyük hedeflere vardırır diye düşünüyorum.''

TBMM Başkanı Toptan, parlamento başta olmak üzere iktidar, muhalefet, hükümetler, gelmiş geçmiş bütün Cumhuriyet hükümetleri, devletin bütün kurumları ve özel sektörün Türkiye'yi hedeflerine vardırmak için gece gündüz çalıştığına dikkati çekerek, ''Bundan sonra da bu gayretleri sürdüreceğiz. Birbirimizi sevmeye, dinlemeye, anlamaya, hoşgörülü davranmaya mecbur hissettiğimiz oranda ve müddetçe bizi başarılı olmaktan kimse alıkoyamaz'' dedi.

Cemaatle de bayramlaşan Toptan, daha sonra Acılık Camisi Yapma ve Yaşatma Derneği Başkanı ve amcasının oğlu İsmail Toptan'dan caminin ek bina inşaatıyla ilgili bilgi aldı. Engelli Abdurrahman Gençoğlu, cami çıkışında Toptan'a bazı sorunları anlatarak destek istedi.

CHP GENEL BAŞKANI BAYKAL BAYRAM NAMAZINI TEKELİ MEHMET PAŞA CAMİİ'NDE KILDI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, bayram namazını memleketi Antalya'da Tekeli Mehmet Paşa Camii'nde kıldı.

Deniz Baykal, bayram namazını torunları Ali Can ve Mehmet, CHP Antalya Milletvekilleri Osman Kaptan, Hüsnü Çöllü ve CHP Antalya İl Başkanı Ömer Melli ile birlikte Tekeli Mehmet Paşa Camii'nde kıldı. Deniz Baykal, Kalekapısı semtindeki camiye torunları ve partililerle birlikte Konyaaltı Caddesi'ndeki evinden yürüyerek geldi.

Cami çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baykal, bayramın herkesin kendisini sorgulaması, İslam dininin değerlerinin, ilkelerinin ve özünün hatırlanması için iyi bir fırsat olduğunu kaydetti.
Baykal, şöyle devam etti:

''Çok acı günler yaşadık, büyük sıkıntıların içinden geçiyoruz. Böyle bir ortamda hepimizin birbirimize olan görevlerimizi, sorumluluklarımızı, kendimize karşı sorumluluklarımızı hatırlamamız lazım. Hepimiz, İslamiyetin gerçek değerini, ilkelerini, yaşam biçimini, hatırlamalıyız, birbirimize hatırlatmalıyız. İnsanlarımız, kendi günlük hesaplarını, çıkarlarını, iktidar, servet hırslarını ön plana çıkardılar. Bunların sorgulanması gerekiyor, bayram da bunların sorgulanması için bir fırsattır.

Hepimizin daha mütevazı, daha adil daha güzel bir yaşamı birbirimize sunabilmemiz lazım. Bunun için de kendi kendimizi sorgulamamız lazım. Bunun vesilesi olur inşallah. Bu duygular içindeyim. Bütün vatandaşlarımın bütün Müslümanların bayramını yürekten kutluyorum. İnşallah gelecekte her şey, çok daha iyi olacak. Yaşadığımız olaylardan ders alacağız. Daha güzelini hep beraber gerçekleştireceğiz.''

Deniz Baykal, daha sonra Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyerek vatandaşlarla bayramlaştı. Yürüyüş sırasında gazetecilerin, zayıfladığına yönelik sözleri üzerine Baykal, ''Evet zayıfladım. Fark etmenize sevindim, böyle şeyler söyleyin'' diye espri yaptı.

Namazdan hemen önce Baykal'la bayramlaşan Yaşar Paşaoğlu adlı vatandaş, Baykal'ın Cumhuriyet Meydanı'nda aracına bindiği sırada bağırarak, hükümetin istifa etmesi gerektiğini söyledi. Boynunda, ''AKP istifa'' yazılı küçük döviz taşıyan kişiyi polisler uzaklaştırdı.

KAHVALTILIK ALIŞVERİŞ

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, gezisi sırasında Doğu Garajı semtindeki bir bankanın ATM'sinden para çekti. Torunları ve beraberindekilerle birlikte simitçiye giden Baykal, evden sipariş verildiğini belirterek, ev için 6, yanındaki milletvekili ve korumalar için de 9 simit aldı.

Simitçinin ardından şarküteriye giden Baykal, buradan da 10 tane yumurta aldı. Baykal, gazetecilerin, ''Diyeti bozdunuz mu?'' sorusu üzerine, ''Hayır öyle bir şey yok. Evdekilerin siparişleri var, eğer almazsam beni eve almazlar'' dedi.

Deniz Baykal, daha sonra, Kırcami'deki bir börekçiye de giderek Antalya'nın meşhur serpme böreğinin yapılışını izledi. Baykal 8 börek aldı, 32 YTL ödedi. Baykal daha sonra Konyaaltı Caddesi'ndeki evine döndü.

ADALET BAKANI MEHMET ALİ ŞAHİN MANAVGAT'TA VATANDAŞLARLA BAYRAMLAŞTI

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, ''Geleceğe daha da güvenle bakabilmemiz için milletçe dayanışma içerisinde olmamız gerekir. Dayanışmamızı güçlendirecek bugünlerin değerini iyi bilmeliyiz'' dedi.
Şahin, bayram namazını Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Külliye Camisi'nde kıldı. Namazın ardından vatandaşlarla bayramlaşan Şahin, camideki çocuklara bayram harçlığı dağıttı.

Daha sonra ilçedeki bir tatlıcıda kahvaltı yapan Şahin, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Milletçe sahip olduğumuz en önemli değerlerden biri olan Ramazan Bayramı'ndayız. Tüm farklılıklarımızı bir tarafa bırakarak bizi tek bir potada toplayan böyle bir bayram vesilesiyle milletimizin, İslam aleminin bayramını tebrik ediyorum'' dedi.

Ramazan Bayramı'nın milletin bağlarını daha da güçlendiren, kardeşlik duygularını doruk noktasına çıkaran, karşılıklı yardımlaşma anlayışını daha da güçlendiren çok önemli günler olduğunu ifade eden Şahin, ''Bu güzelliklerin bayramdan sonra da yıl boyu devam etmesini diliyorum. Milletçe buna ihtiyacımız var. Çünkü bölgemizde ve dünyada sürekli gelişmeler oluyor. Bunların karşısında geleceğe daha da güvenle bakabilmemiz için milletçe dayanışma içerisinde olmamız gerekir. Dayanışmamızı güçlendirecek bu günlerin değerini iyi bilmeliyiz''
dedi.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, bir süre önce geçirdiği trafik kazasında bir ayağını kaybeden AK Partili İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Ali Torun ile de bayramlaştı.

(AA)