kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Dünya devleri Antalya'da buluşacak

29.09.2008
45. Antalya Altın Portakal Film Festivali bu yıl da dünya sinemasının ünlü isimlerini ağırlayacak. Bu yılın uluslararası konukları arasında, Joan Chen, Billy Boyd ve Majid Majidi gibi isimler yer alıyor, Charlize Theron ise gelmiyor!..
Antalya Altın Portakal Film Festivali bu yıl da dünya sinemasının birbirinden ünlü isimlerini ağırlayacak. Bu yılın uluslararası konukları arasında, Joan Chen, Billy Boyd, Majid Majidi, Zbigniew Preisner ve Jürgen Prochnow yer alıyor. Festivalin dünyaya açılan yüzü 4. Uluslarası Avrasya Film Festivali'nin 'İpek Yolu' gösteriminde yer alan '24 City' filminin galasına, filmin başrol oyuncusu, Çin'in Elizabeth Taylor'u olarak adlandırılan Joan Chen katılacak.

HOBBİT DE GELİYOR
Bernardo Bertolucci'nin Son İmparator' filminin başrolünde canlandırdığı Wan Jung karakteriyle tüm dünyada üne kavuşan Chen, 2000 yılında ise Hollywood'lu yönetmenler arasına adını yazdırdı ve Richard Gere ile Winona Ryder'ın başrolünü üstlendiği 'New York'ta Sonbahar'ı yönetti. Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin küçük Hobbit'i, İskoç oyuncu Billy Boyd da, festivalin 'Avrupa Görüntüleri' bölümünde gösterilecek olan 'Kader Taşı'nın Türkiye galası için Antalya'ya gelecek. İran'dan Oscar adayı bir yönetmen Majid Majidi de Antalya'da! 'Cennetin Rengi', 'Serçelerin Şarkısı' ve 'Cennetin Çocukları' gibi filmleriyle tanınan Majidi, devrimden sonra İran'ı terk etmeyip, muhalif kimliği ile film yapmaya devam eden bir isim.

ÜNLÜ İSİMLER JÜRİDE
4. Uluslararası Avrasya Film Festivali Yarışma jürisinde ünlü Polonyalı film müziği bestecisi Zbigniew Preisner de var. Polonyolı ünlü müzisyen, Antalya'da, Avrasya Film Festivali'nin en iyileri için oy kullanacak. Avrasya Film Festivali'nin yarışma bölümü bir de Alman yıldız ağırlayacak. Sinemaseverlerin 'İngiliz Hasta' ve 'Da Vinci Şifresi' filmlerinden tanıdığı Alman asıllı ünlü oyuncu Jürgen Pronchow da Antalya'da jüri koltuğuna oturanlardan biri olacak.
Haberin fotoğrafları