kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

Bayram eğlencesinde dikkat edilmesi gereken hususlar

Melis DANİŞMENT
27.09.2008
Salı günü bayram. Ama tatil çoktan başladı. Giden gitti, kalan kaldı. Özellikle salı akşamı itibariyle 'dizginlerinden boşalmış' bir eğlence sokaklara, mekânlara hâkim olacak. Bayramda İstanbul'da kalmaya karar vermiş ya da mecbur kalmış olabilirsiniz. Eğer gece çıkmayı düşünüyorsanız işinize yarayacak birkaç tüyoyu bayram hediyesi niyetine sunuyorum. İyi bayramlar.

* İlk gün çıkmayın.

* Yok illa çıkacaksanız, çok dikkatli olun.
Birinci gün en tehlikeli gündür. Bir kere herkes "Oh bayram geldi," diye kendini dışarı atar. Bu topluluk içinde 30 gün boyunca alkolden uzak kalmış kimseler de mevcut olduğu için çok içilir, çok dağıtılır, çok kavga çıkarılır.

* Akşam 8'de sokağa adım atmayın. Hiçbir yere kıpırdayamazsınız. Birkaç saat geçmesini bekleyin. Bayram vesilesiyle diğer şehirlerden çok fazla misafir geldiği için trafik daha da arap saçına dönüyor. İstanbul trafiğine aşina olmayanlarla bir arada olmak insanı çok zorluyor. Zaten içeceğiniz için araba almıyorsunuz değil mi (evet), taksiyi tercih edin.

* Tüm barlar çok kalabalık olacak. Kapıda sorun yaşanabilecek bir yere gidiyorsanız, yakınları araya sokup isimlerinizi listelere şimdiden ekletin. 'Dam'larınızı da yanınızdan eksik etmeyin.

* Kokteyl tarzı içkiler içmemenizi öneririm.
Çok kalabalık olacak, herkes burnunun ucunu zor görecek, siz ilerlemeye çalışırken o içkiler üstünüze başınıza dökülecek. Gitti elbiseler ve paralar. Akıllı seçim: Şişe bira.

* Kültür çeşitliliği doruklara çıkacak. Sivri dişler daha çok gösterilecek. Sabırlı ve sakin olun. Bayram eğlenceniz karakolda bitmesin.