kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

Sesim kalınlaşınca telaşa kapılmıştım

13.09.2008
İLİŞKİLİ HABERLER
Sesim kalınlaşınca telaşa kapılmıştım
- Peki müzikal değişiminizi nasıl yorumluyorsunuz. İlk dönemki fantezi-arabesk, popa dönüşmüş gibi.
- Altyapı daha pop. 1991'de Haydi Benimle Gel dönüm noktası. Bir keresinde Cheb Khaled'in şarkısını dinledim hatta onun şarkısından bir uyarlamayı da Ye Kürküm Ye şarkısında kullandık. Gırtlak tanıdık, üslup tanıdık ama altyapı farklılaşmış. Arabeskteki kabuk değişimini de fark ettim.

- Nasıl fark ettiniz?
- Cheb Mami, Raşit Taha gibi isimlerin varlığı beni etkilemişti. Pop sound'uyla klasik yorumun gidebileceğini o albümlerde gördüm. Bir tek şeyi çok iyi biliyorum; kendime yeni bir pencere açmam gerekiyordu. Küçük Emrah tamam da bu adam hep küçük mü kalacak? Dinleyicim var, albümlerim satıyor ama yerimde kalmak istemedim. Zaten yerinizde kalırsanız bir zaman sonra ara açılır ve eski yerinize gelemezsiniz bile. Haydi Şimdi Gel'den sonra Sevdim mi Tam Severim şarkısını yaptım. O da bir değişimin göstergesi. Ardından İnönü Stadı konseri oldu. O da dönüm noktasıdır çünkü 50 bin kişinin sizi dinlediğini görüyorsunuz. Yine besteciliğimi ortaya çıkarmam da değişimin işaretidir. İnsanın kendi kararlarını vermesi gerektiği yaşlara geldiğinizi hissediyorsunuz. Emrah kendi stratejisini kendi oluşturuyor kısacası.

- 'Kendi kararlarımı vermeye başladığım yıllar' dediğiniz 1990'lar aynı zamanda Türkiye'nin kabuk değiştirmeye başladığı yıllar. Özel televizyonlar, uluslararası piyasalara entegrasyon...
- Emrah hikâyesini ciddiye almak gerekir. Emrah bir konudur. Nasıl bir konu biliyor musun? 14 yaşından 38 yaşına kadar değişim göstermesi ve bunu da insanlara kabul ettirmesi az şey mi? Küçük Emrah küçüktü, şimdi de büyüdü. Mesele bu kadar basit mi? Eskiden çocuk olarak seviliyordunuz, peki büyüyünce ne olacak? Hiç bana şunu sormadılar; şöhreti küçük yaşta yakalamış biri büyüdüğünde yoluna nasıl devam edecek? 16 yaşında doktora gittim. Sesim kalınlaşıyor, ne yapacağımı şaşırdım. İnce, çocuk sesli Emrah'a ne olacaktı? Bunu bana kimse sormadı ki.