kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

Kıyılar birbirine yakın ama tatlar farklı

20.09.2008
Gün batarken, Sakız ile Midilli arasını iki saat gibi inanılmaz kısa sürede kat eden hızlı feribotla Midilli'ye geçtik ve doğru yemek yiyeceğimiz, tarihi Osmanlı kalesinin altındaki Demos lokantasında soluğu aldık. Burada iyi Türkçe konuşan ve çok güzel sesli bir rembetiko şarkıcısıyla ekibi, tıklım tıklım dolu lokantayı coşturdu. Midillililer ile grubumuzdakilerin karşılıklı zeybek oynayışları görülmeye değerdi.
Gecenin sonunda müziğin ve ortak yemeklerin bizi kısa sürede kaynaştırdığı dostlarımızdan kucaklaşarak ayrıldık.
Midilli'deki ilk öğlen yemeği Asos'un tam karşısına düşen Molyvos Köyü'nde, tarihi kalenin altındaki Limani lokantasında yendi. Ege'nin o güzelim mavisini, kurutulmak üzere asılmış ahtapotları seyrederek artık ezberlediğimiz yemekleri bir kez daha tattık.
Akşam yemeği için daha özel bir lokantaya gittik. Burası Midilli kent merkezinde, çarşı içinde. 1800'de 'Ermiş' adıyla bir kahvehane olarak açılmış, 1922'de Rumlar devralınca, adını Hermes'e çevirip bir tavernaya dönüştürmüşler.
Dört kuşaktır ailenin kadınları tarafından işletilen çok hoş bir yer. Nihayet son gün öğle yemeğini, Nedim Atilla'nın ilişkileri sayesinde adanın merkezindeki Kalderimi lokantasında yiyebildik.
Burası, yer bulunması çok zor olan, masaları sokağın ortasına kurulmuş, yemekleri lezzetli otantik bir lokanta.
Yemekten sonra bir feribot, iki saatlik bir yolculukla bizi Ayvalık'a taşıdı. Biz küçük bir grup akşam yemeğini Cunda'da yiyip, suyun iki yakasının yemeklerini sıcağı sıcağına karşılaştırmak istedik.
Bay Nihat'ın mezeleri, servisi ve balıkları adalardaki basmakalıp yemekleri bir anda unutturdu. Bu yolculuğun yemek içmek ile ilgili kısmını özetlemek gerekirse, adalarda yemek ve içkiler fevkalade ucuz. Konaklama koşulları da bizim turistik kent ve kasabalarımızla kıyaslanmayacak kadar ehven.
Ama gururla söyleyebilirim ki bizim yemeklerimiz ve mezelerimizden adalı komşularımızın öğrenecekleri çok şey var.
Haberin fotoğrafları