kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
NAZLI ILICAK

Fırat'a sorular... cevaplar

* 1994 ve HAYALİ İHRACAT : "Mersin İdare Mahkemesi ve Danıştay 10. Dairesi'nin kararları bizim müracaatımız üzerine alınmıştır. 'DFİF primini iade et' diyen Dış Ticaret Müsteşarlığı'ndan biz şikâyetçi olduk. Çünkü hayali değil, gerçek firmalara ihracat yapmıştık."
* KIRMIZI HAT: Kılıçdaroğlu'nun sunuşundan şöyle bir izlenim doğuyordu: 27 Şubat 2008'de, TIR'da uyuşturucu yakalandıktan sonra, Menas'ın avukatı, içinde Fırat'ın da ismi bulunan bir yazıyla, Gümrük Müsteşarlığı'na müracaat ediyor ve diyor ki: "Menas'a ait TIR'lar, Gümrük'te didik didik aranıyor. Bizi Kırmızı Hat'tan çıkarıp, Yeşil Hat'ta alın." Perşembe günkü tartışmada, Kılıçdaroğlu, Fırat'ın "Menas'tan ayrılmıştım dediği tarihte bu belgede isminin olmasının kuşku doğurduğunu" söylemişti.
- Sayın Fırat, uyuşturucu dolayısıyla Kırmızı Hat'ta mıydınız? "Kırmızı Hat'tan" çıkarılmak için mi bu belgeyi Gümrük Müsteşarlığı'na gönderdiniz?
- Alâkası yok. Tarihlere dikkat edin. Mersin Cumhuriyet Savcılığı'nın verdiği takipsizlik kararının tarihi 21 Mayıs 2007. Takipsizliği tasdik eden Tarsus Ağır Ceza Mahkemesi'nin karar tarihi 4 Temmuz 2007. Gümrük Müsteşarlığı'na yazılan yazının tarihi 2 Ağustos 2007. Avukatımız, Ukrayna'yla ilgili iddialar hakkında mahkeme kararlarını Gümrük Müsteşarlığı'na iletiyor. Ve bu iddiaların doğru olmadığı bilgisini yetkili mercilere veriyor. 'Kırmızı Hat'tan çıkar da, Yeşil Hat'ta al' şeklinde bir talep söz konusu değil. Gümrük Müsteşarlığı'na belgenin gönderildiği 2 Ağustos 2007'de, ben şirketin ortağıyım zaten. Ortaklıktan 1 Eylül 2007'de ayrıldım. Konunun uyuşturucu ile hiç ilgisi yok Çünkü, uyuşturucu, yazının Gümrük Müsteşarlığı'na gönderilmesinden 6 ay sonra yakalanıyor.
* ORTAKLIKTAN AYRILMAK ve NOTER: "Ortaklığın bitmesi, tek taraflı bir işlemdir. Yönetim Kurulu kararına bile gerek yok. Ben hissemi 1 Eylül 2007'de sattım. Aynı tarihte, TBMM İş Bankası Şubesi'ndeki hesabıma 300 bin dolar geldi. Noter'e sadece, şirket defterinden çektiğimiz fotokopinin aslı gibi olduğunu tasdik ettirmek için gittik; bu bilgiyi de Vatan gazetesine gönderdik. Her yıl şirket Genel Kurulu yapılır; 2008'de yapılan Genel Kurul'da ortaklığımın sona erdiği belirtilerek, durum, Ticaret Sicili gazetesine intikal ettiriliyor. Notere tasdik ettirmek gereği yok.
- Yani TIR' da uyuşturucu bulunduğunda siz Menas' ın ortağı değildiniz. Öyle mi?
- Değildim. Kaldı ki, sordum öğrendim. Menas, senede, 1500 TIR'lık ihracat yapıyormuş. TIR'lar kendisine ait değil. Bir TIR'da uyuşturucu yakalandı diye, ihracatı yapan firma suçlanabilir mi? Kılıçdaroğlu, tarihleri tahrif ederek, kırmızı hat meselesini uyuşturucu ile irtibatlandırmak istemiştir.