kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

AK Parti milletvekilinden CHP milletvekiline sert cevap

Giriş Saati : 28.09.2008 16:30
Güncelleme : 28.09.2008 21:15
Yeni Haber
AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, CHP Bartın Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya'nın Bartın İl Özel İdaresi'nin çalışmaları hakkında yaptığı eleştirilere cevap verdi.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, CHP Milletvekili Rıza Yalçınkaya'nın AK Parti'nin hizmetlerini kıskandığını ve hazmedemediğini, bunun için yanlış eleştiriler yaparak Bartın'ın gündemini değiştirmeye çalıştığını iddia etti. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Milletvekili M. Rıza Yalçınkaya'nın iddialarına Bartın Valiliği'nin ardından AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç'tan da cevap geldi. AK Parti Milletvekili Tunç, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya'nın Esenyurt köyündeki içme suyu konusu ile ilgili basın toplantısında sarf ettiği sözlerin Bartın'ın gerçek gündemini değiştirmeye ve icraatları gölgelemeye yönelik bir gayretin ürünü olduğunu söyledi.

Yalçınkaya'nın, Bartın'ın Ak Parti iktidarıyla gelişmesini, büyümesini, kalkınmasını ve yapılan icraatları hazmedemediğini anlatan Tunç, şöyle konuştu:

"KÖYDES Projesi Cumhuriyet tarihinin en önemli kırsal kalkınma ve alt yapı projesidir. Yol ve su medeniyettir diyen Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde yolu olmayan köylerimiz yola kavuşmuş, suya hasret köylümüz su ile buluşmuştur. Bu projeden Bartın'da faydalanmıştır. Bartın'a 3 yıl da hükümetimiz tarafından 46,5 milyon YTL ödenek gönderilmiş, bu ödenekle bin 400 kilometre köy yolu yapılmış, 221 ünite içme suyu projesi gerçekleştirilmiştir."

Yol ve su çalışmalarının hâla bitmediğini, bitinceye kadar çalışmaların süreceğini anlatan Tunç, sözlerine şöyle devam etti:

"Köydes projesi nedeniyle köylümüz memnuniyetini yapılan her seçimde Ak Parti'ye desteğini vererek göstermiştir. 221 ünite içme suyu projesinden sadece bir kaçını gündeme taşıyarak, Bartın'ın bütün köylerinde su ve yol problemi varmış gibi göstermek Köydes ile gerçekleştirilen icraatları hazmedememenin bir göstergesidir. Bartın İl Özel İdaresi web sayfasında yer alan video görüntüsünde Esenyurt köyü muhtarı Ahmet Kara'nın kendi ağzından Esenyurt köyüne köydes çalışmaları kapsamında hangi icraatların yapıldığı, asfaltlanan yollar, yapılan aydınlatmalar ve diğer Köydes çalışmaları ile ilgili memnuniyetini ve teşekkürlerini nasıl ifade ettiği açıkça yer almaktadır. Bu görüntüler muhtarın yanıltıldığının açık ispatıdır."

Bartın Valiliği'nin yaptığı açıklamaya göre, Esenyurt'taki su probleminin kökeni Milletvekili Rıza Yalçınkaya'nın partisinin iktidar olduğu 2001 yılına dayandığını belirten Tunç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2001'de her işte olduğu gibi bu işi de yarım yamalak bırakmışlardır. Esenyurt'ta bu yarım işler tamamlanmaya çalışılmış, yapılan çalışmalarda önceki işlerin yanlışlığı nedeniyle farklı sorunlarla karşılaşılmıştır. Buna rağmen Esenyurt'un su probleminin çözümü için çalışmalar devam etmektedir. Yapımı 15 yıldır sürüncemede kalan Kültür Merkezi inşaatı da böyledir. 1 milyon YTL ödeneğin Kültür Merkezimize aktarılmasını sağladık, ancak yarım bıraktıkları inşaatın aradan geçen zamanla tekrar hayata geçirilmesi imkansız hale gelmiş, muhtemelen inşaat yıkılıp yerine kasamızdaki paramızla yenisi inşa edilmek zorunda kalınacaktır."

Su konusunda sabıkalı partinin CHP olduğunu iddia eden Tunç, şöyle konuştu:

"Bu millet İSKİ skandallarını unutmadı. İstanbul'u susuzluğa mahkum eden bir siyasi anlayışla İzmir'de asbestli borulardan su içiren anlayış da aynıdır. İstanbul'daki bu skandallara son vererek İstanbul'u CHP zihniyetinden kurtarıp İstanbulluyu suya kavuşturan Başbakanımız Erdoğan'ı eleştiren Sayın Rıza Yalçınkaya, Başbakanımızın 1998 selinde İstanbul Büyükşehir Belediyesinin imkanlarını Bartın'a nasıl seferber ettiğini hatırlaması gerekir."

Sayın Yalçınkaya'nın, "Abdipaşa Belediyesi sınırları içerisinde Özel İdare'nin asfalt çalışması yaptığını bunun partizanca bir çalışma olduğunu" ifade ettiğini anlatan Tunç, şunları söyledi:

"Abdipaşa Belediyesi İl Özel İdaresi ile protokol imzalayarak 65 bin YTL bedel karşılığında Özel İdare imkanlarından yararlanmıştır. Tıpkı, Sayın Yalçınkaya'nın 3 kez söküp döşediği ancak bir türlü beceremediği eski hastane caddesini Belediye Başkanı Altıntel'in İl Özel İdaresi ile protokol yaparak asfaltladığı gibi. Sayın Yalçınkaya, Köydes çalışmalarında partizanlık yapıldığı şeklinde son derece haksız bir ithamda bulunmuştur."

AK Parti'nin ülkemizin her yerine, partili partisiz hiçbir ayırım yapmadan ihtiyaç neredeyse oraya yatırım götürdüğünü belirten Tunç, şöyle konuştu:

"Tüm belediyelerimize kaynaklar eşit dağıtılmış, gerek Beldes projesi gerek diğer ödeneklerden AK Partili belediyeler ne almışsa muhalefete mensup belediyeler de aynı derecede faydalanmıştır. CHP'nin yüzde 44, AK Parti'nin yüzde 24 oranında oy aldığı Kızılelma köyüne kadar sıcak asfalt götürülmüş, AK Parti'nin yüzde 80, CHP'nin yüzde 1 oy aldığı Elmacık köyü hala ham yoldur. Eğer uygulamalar Yalçınkaya'nın iddia ettiği gibi olsaydı AK Parti'nin yüzde 80 oy aldığı köyler çoktan asfalt yapılmış olması gerekirdi."

Burada ölçünün oy oranı değil nüfus yoğunluğu olduğunu anlatan Tunç, sözlerine şöyle devam etti:

"Sayın Yalçınkaya, eline seçim sonuçlarını da alarak köyleri bir gezseydi bu durumu çoktan fark ederdi. Bartın'a üniversite kurulması için kanun teklifi verdiğim günde, termik santral konusunu gündeme taşıyan Yalçınkaya, üniversitemizin Sayın Rektörünün göreve başladığı günde de sadece bir köyün su problemini Bartın'ın gündemine taşıması manidardır. Üniversite Bartın'ın geleceğidir. Onu her zaman gündemde tutmak hepimizin görevidir. Üniversitenin büyümesi bizlerin elindedir, halkımızı, sivil tşte olduğu gibi bu işi de oplum kuruluşlarımızı ve iş adamlarımızı üniversiteye sahip çıkmaları konusunda teşvik edecekken çeşitli manevralar yaparak gündem saptırmanın hiç kimseye faydası yoktur."

AK PARTİ DÖNEMİNDE BARTIN'DA YATIRIMLAR

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, belediyesinin çalışmalarını kilitleyen Cumhuriyet Halk Partisi'ne, Bartınlıların vakti zamanı geldiğinde cevabını vereceğini söyledi.

Bartın halkının tüm bunların takdirini yaptığını anlatan Tunç, şöyle konuştu:

"Önümüzdeki yerel seçimlerde, Bartın halkının özlemle beklediği AK Parti'nin belediyecilik anlayışı Bartın'da da işbaşı yapacak, güzel ilimiz Bartın'da da yerel kalkınma hamlesi başlayacaktır. Bu durumu Sayın Yalçınkaya da görmüş, bu nedenle telaşa düşmüştür. Seçim kampanyasında tarafıma yönelttiği eleştirilerin hiçbirisi doğru çıkmayınca, halkımızın içinden hiç çıkmadığımızı gördükçe ve Bartın için küçümsenemeyecek icraatlara imza attıkça kıskançlığını gizleyememekte, siyasi muhatabını değil de kamu görevlilerini hedef almaktadır. Sayın Yalçınkaya, AK Parti hükümetinin Bartın'daki icraatlarını hazmedemese de bizler hiç durmadan yolumuza devam edeceğiz ve milletimize söz verdiğimiz gibi Bartın'ı geliştirecek ve sürekli büyüteceğiz."

Bugün AK Parti iktidarı ile Bartın'ın üniversiteye kavuşup yılların özleminin gerçekleştiğini anlatan Tunç, yapılan çalışmaları şöyle anlattı:

"Bartın'da kırk yıldır konuşulan demir yolu projesi yatırım programına alınmıştır. Bartın doğalgaza kavuşmaktadır. Bartın hükümet konağına kavuşmaktadır. Bartın kültür merkezine kavuşmaktadır. Bartın'da yeni fabrikalar kurulmaktadır. Sigortalı çalışan 9 binden 20 bine çıkmıştır. Bartın'da TTK'ya işçi alınmaktadır. Bartın'da baraj yapımı hızlanmıştır. Aile hekimliği başlamış hastanelerimizin inşaatları tamamlanmıştır."

Bartın'da Denizcilik Meslek Lisesi'nden Fen Lisesi'ne kadar bütün liselerin açıldığını anlatan Tunç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bartın'a Ak Parti hükümetleri döneminde 15 yeni okul yapılmıştır. Bartın duble yollarla büyükşehirlere daha yakın hale gelmiştir. Bartın Köydes'ten 46,5 milyon YTL almış, bin 400 kilometre yol, 221 ünite içme suyu şebekesi yapılmıştır. Bartın'a öğrenci yurtları yapılmış yeni yurtlar ihale edilmiştir. Bartın'ın 8 belediyesi Beldes'ten 2 milyon YTL almıştır. Bartın sadece son bir yılda karayolları için 2,5 milyon YTL almıştır. Bartın spor tesisleri için son bir yılda 1 milyon YTL kaynağa kavuşmuştur. Bartın'a Ak Parti döneminde 16,5 milyon YTL tarım desteği sağlanmıştır. Bartın'da fakir fukaraya 10 milyon YTL sosyal yardım yapılmıştır. Bartın'a 719 konut yapılmış, şehir büyütülmüştür. Bartın'da vatandaşımıza 71 adet tapu dağıtılmıştır."

(İHA)