kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Devletin sıcak eli bayramda ihtiyaç sahiplerine uzatılacak"

Giriş Saati : 28.09.2008 12:28
Güncelleme : 28.09.2008 21:15
Yeni Haber
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, vatandaşların huzur ve güven içerisinde bir bayram geçirmesi için gerekli olan her türlü tedbiri aldığını belirtti.

Bakan Atalay, 81 il Valiliği'ne, Jandarma Genel Komutanlığı'na ve belediyelere Ramazan Bayramı tedbirleri ile vatandaşların bayramını kutlayan bir mesaj yayınladı.

Atalay, şehit yakınları, gaziler ile hastaneler, huzurevleri, yetiştirme yurdu ve yuvaların bayram vesilesiyle ziyaret edileceğini, sosyal yardıma ihtiyaç duyan vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması konusunda gerekli tedbirler alınacağını bildirdi.

Bayram süresince yaşanabilecek trafik yoğunluğu dikkate alınarak, trafik kazalarına meydan vermemek için ilgili trafik birimlerince gerekli tüm tedbirler alınacağını bildiren Atalay, vatandaşların bayram süresince yapacakları yolculuklar sırasında karayollarında ve şehir içlerinde denetimlerin düzenli olarak sürdürüleceğini kaydetti. Vatandaşlardan kendi can ve mal emniyetleri açısından, huzurlu geçirilmesi gereken bayramı üzüntüye dönüştürmemek adına alınan tüm tedbirlere titizlikle uymaları çağrısında bulunan Atalay mesajında şöyle dedi:

ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERE ÖZEL İLGİ GÖSTERİLECEK

"Vali ve kaymakamlarımız tarafından, vatandaşlarımızın herhangi bir problemle karşılaşmamaları için gerekli güvenlik ve sağlık tedbirleri eksiksiz şekilde planlanacaktır. Ayrıca ülkemizin huzur ve güvenliği, bölünmez bütünlüğü için verilen mücadelede şehit olan evlatlarımızın yakınları, gazilerimiz, malullerimiz ile hastaneler, yetiştirme yurdu ve yuvalar, huzurevleri bayram vesilesiyle ziyaret edilecek, sosyal yardıma ihtiyaç duyan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması konusunda gerekli tedbirler alınacak, devletin sıcak eli kendilerine uzatılacaktır."

Belediyeler tarafından, bayram ziyaretlerinin yoğun olarak yapılacağı dikkate alınarak toplu taşıma hizmetlerinin gözden geçirileceğini, güzergâhlar ve araç sayılarının ihtiyaca göre planlanacağını belirten Atalay, şunları kaydetti:

"Bayram süresince ziyaret edilen yerler arasında olan mezarlıkların ulaşım, araç parkı, temizliği gibi hususlar bir kez daha gözden geçirilecek, varsa eksiklikleri tamamlanacaktır. Ayrıca vatandaşlarımızın içme ve kullanma suyu, çöp ve katı atıkların toplanması, ihtiyaç halinde ambulans ve cenaze hizmetlerinin gecikmeden karşılanması konusunda gerekli tedbirler alınacaktır"

(ANKA)