kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Fikstür Puan Durumu Formula 1 Pekin 2008
 
24 Saat
24 Saat

Bülent Sivriservi!

Özge AYDIN /SABAH İNTERNET
Giriş Saati : 28.09.2008 09:54
Güncelleme : 28.09.2008 23:31
Yeni Haber
Turkcell Süper Lig'de lider Beşiktaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile 1-1 berabere kaldı.- YAZAR YORUMLARI

ÖMER ÜRÜNDÜL: DERS ÇIKARILMALI (SABAH)

Beşiktaş geçen sene toplam 5 puan kaybettiği Belediyespor'a bu sezon da ilk maçta iki puan verdi.

* İŞTE İ.B.BELEDİYESPOR - BEŞİKTAŞ MAÇINDAN KARELER

Tello'da genel bir isteksizlik var. Bu her haliyle belli oluyordu. Delgado da oyunda görünmeyince orta sahada defansif ofansif tüm yük Cisse'deydi. Kopuk kopuk hücum etmesine rağmen Beşiktaş'ın her atağı rakibin yerleşme hatalarıyla tehlike kokuyordu. Ama Nobre ve Cisse hariç ileri uç ve orta sahadan defans bloğuna gerekli yardım gelmediğinden devre sonuna kadar ciddi kale önü tehlikeleri yaşandı.

Bu karşılaşmadaki iki puanlık kayıp çok önemli değil ama ders çıkarmak lazım. Beşiktaş bu görüntüsüyle Metalist rövanşında, önemli bir avantaja sahip olmasına rağmen, çok zorluklar yaşar. Belediye'nin kaliteli oyunculara sahip bir kadrosu var. Ama şu andaki futbolları istenilen düzeyde değil. Lige de iyi bir giriş yapmamışlardı. Hücumdaki sıkıntıları zaman içinde düzelir ama takım savunmasındaki arızalara mutlaka ciddi bir çözüm gerekiyor.

İLKER ATEŞ: OLMADI HAKEM BEY (FOTOMAÇ)

Hakem yanlışları genel olarak yazının sonuna bırakılır. Öylesine büyük iki falso var ki biz bu skandal kararları ve onlara düdük çalan hakemi yazının sonuna değil başına alalım. Madde bir: Uğur çok sert bir şut atıyor. Kaleci Mehmet Ali'den dönen topa Nobre'nin hamlesi var. Pozisyonu dondurunca şu görülüyor; Kalecinin topa sahip olmuşluğu söz konusu değil. Nobre'nin teması kaleciye değil, doğrudan topa. Yani bariz bir gol. Diyeceksiniz ki Nobre'nin yaptığından sonra Mehmet Ali hastanelik oldu. Ancak şunu dikkat dışı bırakmayın. Nobre'nin dizi kalecinin başına çarptı ama bütün bunlar golden sonra oldu. Hiçbir Avrupa liginde bu gol iptal edilemez. Madde iki: Top Büyükşehir ceza alanı içinde dolaşıyor. Nobre rakip defans oyuncusuna herhangi bir faul yapmadan topu elverişli durumdaki Delgado'ya aktarıyor. Delgado vuruyor ve gol.

TURGAY DEMİR: BÜLENT SİVRİSERVİ! (FOTOMAÇ)

Beşiktaş'ta Tello mutsuz, bana göre şu andaki en önemli problemlerden biri bu. Geçen sezonun parlayan yıldızına ne oldu? Savunmanın solu, ortanın solu derken kendini mi kaybetti, yoksa başka sorunları mı var bilmem. Bildiğim şu ki Tello kendine gelmeden Kartal çift kanatla uçamaz.

Kaleci Mehmet Ali o pozisyonda topa tam olarak hakim değildi ve Nobre'nin gol vuruşu temizdi. Vuruşu yaptıktan sonra kalecinin kafasına dizi çarptı, yani diziyle kaleciye faul yapıp gol atmadı. Bu golü atan başka biri olsa Bülent Yıldırım'ın orta noktaya koşacağından adım gibi eminim. Nobre'ye kafayı taktı ve nizami golü yedi, tatmin olmadı ikinci nizami golü de saymayarak geçen sezon bu statta Kartal avlayan Hakan Sivriservi'nin yolundan gitti! Tıpkı Sivriservi gibi düdüğünü asmasında Türk futbolu adına büyük fayda vardır. Sonuç olarak bu skorda hakem kadar, kadroyla gereksiz yere oynayan Sağlam'ın da önemli payı var. İstikrar her şeyden önemlidir. Dilerim Sağlam bu gerçeği görür. Not: Dünyanın her yerinde bir takımın 3, diğerinin 1 gol attığı maçlar 3-1 biter. Dün geceki 1-1 bitti, bu çelişkiyi hakeme borçluyuz.

İSMAİL ER: YILDIRIM'A ÇARPTI! (HÜRRİYET)

Dev stadın üstünde çakan şimşeklere bir de Yıldırım eklendi. Ve Nobre'nin attığı golü yaktı, yıktı ve iptal etti. İstanbul'un bir ucunda kurulan Trakya sınırına yakın Olimpiyat Stadı'na gelirken ne maç heyecanı ne de stada akın eden gruplar vardı. Çiseleyen yağmur havayı mı, yoksa milyonlarca dolar harcanan stattaki futbolu mu bozacaktı?

Sivok sakatlanıp çıkmasa Büyükşehir, Beşiktaş ceza alanını göremeyecek. Son dakikalarda sık sık pozisyon ürettiler. Ertuğrul Sağlam, ikinci yarıda Belediye ataklarına karşı çift ön libero sistemine geçti. Zapotocny ve Gökhan Zan bir türlü uyum içine giremedi. Adriano beraberlik golünü atarken Zan ve Zapotocny birbirlerini suçladı.

Maçın hakemi Bülent Yıldırım, Nobre'nin attığı golde Belediye'yi mağlubiyetten kurtardı. Yıldırım'ın okuduğu kuralı anlayamadığı anlaşılıyor. Kuralda top kontrol altına alındıktan sonra aynen degajda olduğu gibi kaleciye dokunamazsın. Ancak tek elle kontrol olur mu!.

KORKUT GÖZE: SADECE HAKEM Mİ! (HÜRRİYET)

OYUNUN hemen başında, Holosko'nun attığı golü Beşiktaş yanlış algıladı. Beklenmedik bir golle sallanan rakibin üzerine ısrarla giderek skoru garantiye almalıydı Beşiktaş... Oysa, düşük tempolu bir oyunla adeta oyalanmaya başladı. İlk yarıda harcanan her dakika, toparlanması için rakibe sunulan bir fırsattı.

Adriano'nun harcadığı pozisyon... Efe'nin iki adımdan dışarı vurduğu kafa şutu, Beşiktaş'ın başına beklenmedik işler açabilirdi.

Dün gece tartışılan iki pozisyon vardı. Biri Nobre'nin sayılmayan golü... Bülent Yıldırım'ın kararına katılıyorum. Ama, Delgado'nun attığı golde Nobre'nin faul yaptığına inanmıyorum.

Hakem kararları bir kenara... Sevgili Ertuğrul Sağlam da takımı gibi bu maça hazır değildi. Taktiksel açıdan düşük bir performans gösterdi. Oyuncu değişiminde ise, geç hamle yaptı.Hakem kararlarına dalarak, bunu da gözardı edemem.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Trabzon 5 4 1 0 8 3 13
2 Bursa 5 4 0 1 9 6 12
3 Galatasaray 5 3 2 0 13 4 11
Tümünü göster...
4 Beşiktaş 5 3 2 0 9 3 11
5 Sivas 5 3 2 0 9 4 11
6 Gaziantep 5 3 1 1 7 6 10
7 Kayseri 5 2 2 1 2 1 8
8 Ankaraspor 5 2 1 2 7 6 7
9 Konya 5 2 1 2 6 9 7
10 Fenerbahçe 5 2 0 3 7 5 6
11 Ankaragücü 5 1 2 2 6 7 5
12 G.Birliği 5 1 2 2 5 8 5
13 Denizli 5 1 1 3 6 10 4
14 Hacettepe 5 1 1 3 3 8 4
15 Eskişehir 5 0 3 2 3 6 3
16 İ.B.B. Spor 5 0 3 2 2 5 3
17 Antalya 5 0 1 4 7 11 1
18 Kocaeli 5 0 1 4 4 11 1
Haftanın Maçları
5. Hafta
 Sivas 2  
  Fenerbahçe 1  
 İ.B.B. Spor 1  
  Beşiktaş 1  
 Kocaeli 2  
  Bursa 3  
 G.Birliği 1  
  Ankaraspor 1  
 Trabzon 3  
  Antalya 2  
 Gaziantep 2  
  Denizli 1  
 Hacettepe 0  
  Ankaragücü 1  
 Kayseri 1  
  Eskişehir 0  
 Galatasaray 4  
  Konya 1  
Haftanın Maçları
6. Hafta
 Eskişehir Kocaeli  
 Denizli İ.B.B. Spor  
 Ankaragücü G.Birliği  
 Bursa Galatasaray  
 Fenerbahçe Kayseri  
 Konya Trabzon  
 Antalya Gaziantep  
 Ankaraspor Sivas  
 Beşiktaş Hacettepe  
20:00
Hacettepespor - Ankaragücü
Turkcell Super Lig
20:00
Gaziantepspor - Denizlispor
Turkcell Super Lig
21:00
Galatasaray - Konyaspor
Turkcell Super Lig (LİG TV)