kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Evleri yıkılmasın diye nöbet tutuyorlar

Giriş Saati : 28.09.2008 10:41
Güncelleme : 28.09.2008 15:48
Yeni Haber
Bartın'da, belediye tarafından "oturulamaz" raporu verilen bir evde 7 kişi ölümü göze alarak yaşamaya devam ediyor.

Evleri yıkılmasın diye teleskobilk kalıp direklerini tavana yerleştiren aile, sabaha kadar sırayla nöbet tutuyor. Bartın'da yıkılmaya yüz tutmuş duvarlarından sesler gelen bir evde ölümü bile göze alan Kaya ailesi, zor koşullarda yaşamını sürdürmeye çalışıyor. İşi olmayan ve aylardır çalışmayan Erol Kaya, uzun zamandır yaşadıkları evlerinin duvarlarından ses geldiğini, bir gün uyandıklarında duvarların çatladığını, bazı duvarların da yıkıldığını söyledi. Bunun üzerine Bartın Belediyesi'ne müracaat eden Erol Kaya'ya, belediye tarafından ev için "oturulamaz" raporu verildi. Belediye yetkililerinin kesinlikle evde oturulmaması gerektiğini, evin yıkılmak üzere olduğunu ve evin yıkılması durumunda sorumlu olmayacaklarını söylediğini anlatan Erol Kaya,

"Bu evde 7 kişi yaşıyoruz. Her an göçecek. Ne yapacağımı bilemiyorum. Evden çıksak yatacak yerimiz yok. Sonunda bu ev 7 kişiye mezar olacak. Çocuklarım ölürse ben ne yaparım" diye dert yandı. Herkes uyuduktan sonra kalıp direklerinin yanına gelip direkleri tuttuğunu anlatan Kaya, şöyle konuştu:

"Yıkılırsa, evden kurtarabildiğimi kurtaracağım. Devletimden yardım istiyorum, destek istiyorum. Belediye bu evde oturulamaz raporu verdi. Ama mecbur oturuyorum. Göçerse sorumlusu biz değiliz dediler. Haklılar ama evden çıkacak maddi durumum yok. Bana devletim başımızı sokacak bir çadır versin yeter." Evin hanımı Fatma Kaya da yetkililerden yardım istedi. Fatma Kaya, evlerinin yıkılmak üzere olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Maddi durumumuz yok. Yardım istiyoruz. Korkuyoruz ama çaremiz yok. Bu evde yaşamak zorundayız. Eve girmeye korkuyorum. Bulaşıkları dışarıda yıkıyorum. Ev göçmüş olsa kimseyi kurtaramayız. Ne zaman göçeceği belli olmaz. Çadırda yaşamaya razıyız."

Erol Kaya ve eşi Fatma Kaya, çocukları uyuduktan sonra sabaha kadar duvarların yıkılmaması için bir inşaattan aldıkları teleskobik kalıp demirlerini tutarak sabaha kadar beklediklerini bildirdi. Çaresiz aile, kendilerine uzanacak bir yardım elini bekliyor.