kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Tuncay Özkan adliyeye sevk edildi

Giriş Saati : 26.09.2008 20:30
Güncelleme : 26.09.2008 23:42
Yeni Haber
''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alınan gazeteci Tuncay Özkan'ın adliyeye sevk edildiği belirtildi.

Özkan'ın avukatı Ahmet Çörtoğlu, yaptığı açıklamada, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde gözaltında bulunan müvekkilinin polisteki işlemlerinin tamamlandığını söyledi.

GAZETECİ TUNCAY ÖZKAN ADLİYEYE GETİRİLDİ

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alınan gazeteci Tuncay Özkan, adliyeye getirildi.

Adliyeye sevk edilmek üzere polisler eşliğinde İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden çıkarılan Özkan, önce Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumuna götürüldü.

Burada sağlık kontrolü yapılan Özkan, ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine getirildi.
Ellerinde kelepçe bulunmadığı gözlenen Özkan'ın adliyeye girişi sırasında, bahçede bekleyen ve ellerinde Türk bayrakları olan bir grup, Özkan lehine slogan attı.

Gruptakilerin, adliyenin bahçesinde ve hakim ile savcıların kullandığı arka kısımdaki protokol kapısı karşısında bekleyişi sürüyor.

6 KİŞİ TUTUKLANMALARI İSTEMİYLE MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltında bulunan eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan ve eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan'ın da aralarında bulunduğu 6 kişi, tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilirken, gazeteci Adnan Bulut serbest bırakıldı.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Beşiktaş'taki İstanbul Cumhuriyet Savcılığına gönderilen Saçan ve Çapan'ın da aralarında bulunduğu 7 kişinin, ''Ergenekon'' soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcılarınca ifadeleri alındı.

Savcılık, Adil Serdar Saçan, Gürbüz Çapan, Tanju Güvendiren, Mesut Özcan, Hüseyin Nazlıkul ve Emcet Olcaytu'yu, tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk ederken, gazeteci Adnan Bulut'u serbest bıraktı.

Adliye çıkışında kendisini bekleyen grup tarafından alkış ve sloganlarla karşılanan Adnan Bulut, burada yaptığı açıklamada, sadece gazetecilik yaptığını, bundan sonra da yapmaya devam edeceğini söyledi.

Bulut, ''Ne Ergenekon'la, ne terör örgütüyle, ne çeteyle alakam var. Sadece özgürce gazetecilik yaptım. Özgür gazetecilere, doğruları yazan gazetecilere selam olsun'' dedi.

Bu arada, gazeteci Tuncay Özkan'ın savcılık sorgusunun devam ettiği öğrenildi.

A.A