kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
NAZLI ILICAK

Derviş Günday'ın dosyası

Başbakan Tayyip Erdoğan için ağır sözler sarf eden Ankara Cumhuriyet Başsavcı vekili Salim Demirci'yi hatırlarsınız. Sözleri Youtube'a düşmüştü:
"Siirt, Başbakanın memleketi. Salak anlamıyor ya halen daha anlamıyor. Ama en sonunda tövbeye geldi. Ulusa sesleniş mi nedir, tek millet tek devlet, ulan .... Bundan iki ay önce Türkiyelilik ha. TC vatandaşlığı ha... Asker, Diyarbakır'daki olayları kenara çekilerek izliyor. Şemdinli'de terör örgütü üyesinin cenazesindeki gibi Hava Kuvvetleri, olaylar sırasında alçaktan uçuş yaparak gözdağı verebilir. Ne yapıyor, bir tek valiliğin, Diyarbakır, etrafını bir tabur asker sarıyor. Çünkü bir ilde vilayet düşerse o il düşmüş demektir abi. Ben valiliği korurum çekilirim kenara... 85 yıllık Cumhuriyet tarihinde abi ilk defa Yargıtay'ın başında bir tane İslamcı var. Bu kadar basit. Vatandaş Salim ve bir asker çocuğu olarak bu konulardan onları haberdar ederek görevimi yapıyorum. Ben karşımda devlet göremiyorum. Devlet bir sizi biliyorum, biraz MİT'i biliyorum biraz jandarmayı biliyorum; işinize gelirse."
Bu konuşmanın kamuoyuna yansıması üzerine Salim Demirci, Ankara Başsavcı vekilliğinden alındı ve sıradan savcı olarak görevlendirildi. Halen CHP milletvekili olan, Derviş Günday'ın (eski Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Genel Başkanı) bugünlerde dosyası açılırsa hiç şaşmayın. Günday, A.Ç. çetesinin bir uzantısı olarak suçlanmıştı ama, Salim Demirci görevden uzaklaştırıldıktan sonra anlaşıldı ki, dosyanın kapağı kaldırılmamış; Demirci, selefi Hakan Kızılaslan'dan kendisine intikal eden soruşturmayı bir kenara bırakmış. Şimdi bu dosya açılabilir. Kimsenin eski defterleri gizli kalmıyor.