kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Kadir İnanır, filmin hem 12 Eylül dönemi, hem de idam cezası gibi iki büyük yaraya parmak bastığını söylüyor.

Film bizi tarihle yüzleştirecek

25.09.2008
Kadir İnanır, Altın Portakal tartışmalarıyla gündeme gelen yeni filmi 'Son Cellat' için "Hepsinden önemlisi taşıdığı mesaj" dedi filmi 'Son Cellat' için "Hepsinden önemlisi taşıdığı mesaj" dedi..
Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'En İyi Film' için yarışmaya hak kazanan 'Son Cellat', Gani Şavata'nın açıklamalarının ardından alevlenen polemiğin ortasına oturdu. İddiaya göre, 'aslında beğenilmeyen film, Kadir İnanır rol aldığı için' adaylar arasına girmişti.

*KADİR İNANIR FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

SİZ İÇERİĞİNE BAKIN
Başrol oyuncusu Kadir İnanır, bu tartışmalardan sıyrılarak, filmin içeriğine dikkat çekti. Filmde, dönemin siyasi koşullarının ağır bir dille eleştirildiğini vurgulayan İnanır, "Tarihiyle yüzleşemeyen toplum, aynı travmaları tekrar tekrar yaşamaya mahkumdur" dedi. Ülkenin içinde bulunduğu durumu buna bağlayan ünlü aktör, "Bugün yaşadıklarımız, 12 Eylül'ün şiddet ve korku dolu günlerinde, Türk-İslam sentezini kamusal alanın her noktasına taşıyan darbe sürecinin sonuçlarıdır" şeklinde konuştu. 'Son Cellat', 12 Eylül sonrası askeri cunta döneminde, oğlunu çatışmada kaybetmiş bir savcının (Atilla Saral) hapishanede yollarının kesiştiği arabacı Bayram'la (Kadir İnanır) giderek trajediye dönüşen dostluğunu anlatıyor. Film, 10-19 Ekim tarihleri arasında festivalde yarıştıktan sonra 7 Kasım'da izleyicilerle buluşacak.
Haberin fotoğrafları