kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
Dizaltı elbiseler, yüksek topuklularla şık duruyor.

Romantik bir sonbahar

Esra ÇORUH
17.09.2008
Artık yazın bittiğini kabul edip, sonbahar-kış sezonuna ilk adımı atmanın tam zamanı. şifon veya fırfır gibi romantik öğelerin bolca kullanıldığı yeni koleksiyonlarda büyük kolyeler de dikkat çekiyor ..
1- Sonbahar sezonunda hangi aksesuarlar moda? Örneğin büyük kolyeleri nasıl tamamlamalıyız? Bilgi verirseniz çok sevinirim. (Tanya R. - İstanbul)
Sonbahar sezonunun öne çıkan aksesuarları, büyük kolyeler, şapkalar, ince kemerler ve büyük çantalar... İnce kemerleri ceketinizin, triko hırkanızın hatta trençkotunuzun üzerine takıp bel hattınızı ortaya çıkarabilirsiniz. İster soğuktan korunmak için ister sadece aksesuar olarak şapka takmaktan çekinmeyin. Bere, fötr ya da süslü kep fark etmez, yeter ki üzerinizde ödünç almış gibi durmasın! Eğer çok kısa boylu değilseniz büyük çanta kullanmaktan da korkmayın. Neredeyse tatil valizi vazifesi görebilecek büyük çantalar çok moda. Bunlar rugan veya parlak renkte olabilir. Ayrıca zincir saplı çantalar sezonun yenilerinden. Postacı tarzı uzun saplı çantaların da hem moda hem de kullanışlı olduğunu hatırlatalım. Sezonun dikkat çeken aksesuar modası deyince, renkli taşlı mücevher kolyelerden bahsetmemek olmaz. Kıyafetinizde dikkat çekici kolyeler mutlaka olmalı! Minimal çizgide bir trikoyu ya da düz bir elbiseyi hareketlendirmenin en şık yolu olan bu kolyeler, sezonun olmazsa olmazları... Siz siz olun, inci ya da zincir fark etmez, kolyesiz sokağa çıkmayın.

2- 20 yaşındayım ve bu ara sezonda neler giymem gerektiğine bir türlü karar veremiyorum. Ne kışlık ne de yazlıklarımı uydurabiliyorum. Ayakkabı konusunda da kararsızım, Converse'ten başka giyecek bir şey bulamıyorum. (Suzet M. - İstanbul)
Artık yazın bittiğini kabul edip, yavaş yavaş yeni sezona geçiş yapmanın vakti geldi. Yeni sezon trendlerinden şimdi de rahatlıkla giyilebilecek \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\çiçek desenli şifon bohem elbiseler, ekose gömlekler, ister dar, ister bol paça pantolonlar, bu pantolonlarla tamamlanabilecek rengârenk bluzlardan tarzınıza uygun olanı seçebilirsiniz. Bohem, hanım hanımcık, punk ya da grunge akımlarının hepsi moda olduğu için bu sezon herkes, kendine göre bir şey bulabilecek. Sizin yaşınıza etek-ceket ya da pantolonceketlerin hâkim olduğu işkadını havası uygun olmayacağı için diğer akımlardan kendinize yakın hissettiğinizi seçmekte özgürsünüz. Ayakkabı trendlerine gelince; yeni sezonda sizin yaşınız için uygun olmasa da çok yüksek ökçeli ince topuklu ayakkabılar moda. Püsküllü botlar, zımbalı ayakkabılar da var. Converse'in yerine renkli babet ya da düz püsküllü botları deneyebilirsiniz.

3- Elbise giymeyi çok seviyorum ve yeni sezonda ne tür elbiselerin moda olduğunu öğrenmek istiyorum. Şimdiden teşekkürler. (Ayşegül M. - İstanbul)
Yeni sezonda elbise yine çok moda. Ancak birkaç sezondur görmeye alışık olduğumuz trapez tarzı 60'lı yılların çan gibi inen elbiselerinin yanında vücut hatlarını ortaya koyan elbiseler de var. Ayrıca elbise boyları da uzadı. Mini elbiselerin yerini dizaltı elbiseler aldı. Yine de geçen sezondan kalan trapez elbiselerinizi giyebilirsiniz. Özellikle siyah opak çoraplarla tamamladığınızda yeni sezon modasını yansıtabilirsiniz. Ayrıca hippi tarzını yansıtan desenli bol elbiselerle de trendy olabilirsiniz. Ama vücudunuz da uygunsa dar kesimli, dizaltı elbiseleri giymenizi öneririz. Bu elbiseler yüksek topuklularla tamamlandığında çok feminen ve şık bir hava sunuyor.

4- Esra Hanım, yeni sezonda çiçek deseni modası var mı? Ayrıca romantik tasarımları çok beğeniyorum. Yine romantik olabilecek miyiz? (Meral K. - Adana)
Yeni sezonda çiçek desenleri yine çok moda. Feminen tarafınızı yumuşak çiçek desenli elbiselerle gösterebilirsiniz. Ayrıca yeni sezonda kadife, şifon gibi romantik kumaşlar da dikkat çekiyor. Fırfır ve fiyonk detayı da sonbahar-kış sezonunda hem elbiselerde hem de bluzlarda karşımıza çıkan romantik bir ayrıntı. Romantik tarzın dozajını iyi ayarlamanızı öneririz. Örneğin fırfırlı şifon bir bluzu, erkeksi pantolon ve ceketle tamamlamanız ya da fiyonklu bir elbiseyi topuklu ayakkabılarla giymeniz, kıyafetinizi çocukluktan çıkarıp, feminen bir hava katacaktır.
Haberin fotoğrafları