kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İş başvurusu yapan kadınlara tecavüz...

Aliye ÇETİNKAYA SABAH
24.09.2008
Okyanus şirketine yönelik operasyonda yeni iddia: İş başvurusu yapan 3 kadına holdingin üst katında tecavüz edildi, 4'üne tacizde bulunuldu..
Okyanus Şirketler Grubu'na yönelik düzenlenen yolsuzluk ve çete operasyonundan tecavüz çıktı. Gruptaki bir yetkilinin iş başvurusunda bulunan 3 kadına tecavüz ettiği, bazı yetkililerin ise 4 kadına tecavüze yeltenip taciz ettiği iddia edildi. Bu olaylardan bazılarının holdingin en üst katında bulunan saunada gerçekleştiği öne sürülürken, şirkette çalışan bir kadın ise grubun yönetim kurulu başkanı Nusret Argun hakkında cinsel taciz iddiasıyla şikâyette bulundu. Operasyon çerçevesinde gözaltına alınan 47 kişiden 6'sı serbest bırakılırken, 41'inin sorgusu ise sürüyor. Argun'un sadece 2007 yılında tehdit, baskı gibi yollarla ihalelere fesat karıştırıp 100 milyon YTL'lik vurgun yaptığı öne sürüldü. Şirketler grubunun, çeşitli kamu kurumlarının ve üniversitelerin ihalelerini tehdit, şantaj ve rüşvetle alarak, devleti milyonlarca YTL zarara uğrattığı iddia edildi.

SAUNADA TECAVÜZ
Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaklaşık 2 yıl süren istihbarat ve teknik takip çalışmasının ardından Okyanus Şirketler Grubu'na yönelik önceki gün düzenlediği operasyondan yolsuzluğun yanı sıra şok tecavüz ve taciz olayları çıktı. 12 ilde düzenlenen Final Operasyonu'nda gözaltına alınan şirket yetkililerinden 7'sinin, şirkete iş başvurusunda bulunan bazı kadınlara tecavüz ve tacizde bulunduğu iddia edildi. Şirketteki yetkililerden birinin, iş başvurusu için şirkete gelen kadınlardan 3'üne, "Seni işe alırız, ama bana yakın davranacaksın, istediklerimi yapacaksın" diyerek tecavüz ettiği öne sürüldü. 6 yetkilinin ise, yine aynı vaatlerle bazı kadınlara tecavüze yeltendiği ve cinsel tacizde bulunduğu iddia edildi. Bu olaylardan bazılarının holding binasının en üst katındaki sauna bölümünde meydana geldiği ileri sürüldü.

TEKNİK TAKİBE TAKILDI
Yolsuzlukla ilgili operasyon hazırlıkları sırasında yapılan teknik takibe, tecavüze ve tacize uğrayan kadınların konuşmalarının da takıldığı öğrenildi. Bu arada şirket içerisinde polise muhbirlik yapan bazı kişilerin de bu tür olayların yaşandığını anlattığı öğrenildi. 26 Nisan'da şirkete baskın yapılıp bazı evraklarla bilgisayarlara el konulmasının ardından kadınlardan 2'sinin polise başvurup şikayetçi olduğu, polisin ise dinlemeye takılan kadınlardan 4'ünü bulup ifadelerine başvurduğu, bu kadınların da daha sonra şikayetçi olduğu öğrenildi. Mağdur olduğu belirtilen bazı kadınların ise ifade vermeyi reddettiği bildirildi.
Haberin fotoğrafları