kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Mutfak tüpü patladı, iki daire kül oldu

Giriş Saati : 25.09.2008 14:10
Güncelleme : 25.09.2008 23:18
Yeni Haber
Küçükçekmece'de 5 katlı binanın 5. katında mevlit yemeği hazırlandığı sırada mutfak tüpü patladı.

Evde bulunanlar can havliyle kendilerini dışarı attı. Tüpten çıkan alevler bir anda yemek yapılan ev ile karşısındaki daireyi sardı. Karşı dairede evde yalnız olan 5 ve 7 yaşlarındaki iki kardeş alevlerin binayı sardığını görünce dışarı çıkarak canlarını kurtardı. Yangın nedeniyle büyük panik yaşandı. Evleri yanan daire sahipleri baygınlık geçirirken, itfaiyenin olay yerine geç geldiği iddia edildi.

Alınan bilgiye göre Halkalı Merkez Mahallesi 5. Sokak 11 numarada bulunan 5 katlı binanın en üst katındaki dairenin sahibi İsmail Şahin bir hafta önce hayatını kaybetti. Ailesi ölen Şahin için bugün iftar vakti yemekli mevlit vermek için hazırlık yaptı. Yeğeni Hanım Pala ve diğer yakınları mutfağın önündeki balkonda yemek yapmak için tüpü açınca gaz kaçağı nedeniyle mutfak tüpü alev aldı.

Alevlerin büyüdüğünü gören evdeki 10 kişi panik içinde kendilerini dışarı attı. Büyüyen alevler önce yemek yapılan daireyi ardından da annelerinin evde yalnız bıraktığı Talha (7) ile Kerim Kalay (5) kardeşlerin bulunduğu karşı daireyi sardı. Binadan yükselen alevleri gören vatandaşlar durumu itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yoğun alevlere müdahale etti.

ALEVLER ARKA BALKONDAKİ TÜPLERİ SARDI

Binanın ön kısmında başlayan yangın arka bölüme doğru yayıldı. Arka balkonda bulunan iki tüp bir anda alevlerin arasında kaldı. Alevlerin tüpleri sarması yine paniğe neden oldu. İtfaiye ekipleri ilk iş olarak tüpleri saran alevleri söndürmeye çalıştı. Her an patlama riski olan tüpler tazyikli su ile söndürüldü. Daha sonra alevlere müdahale eden itfaiye erleri yoğun alevleri söndürdü. Bu arada evleri yanan daire sahipleri dışarı da sinir krizi geçirdi. İtfaiyenin geç geldiğini iddia eden bina sakinleri "İtfaiye erken gelseydi iki daire bu hale gelmezdi." dedi.

Balkonda mutfak tüpü alev aldığı sırada evde olan Hanım Pala "Herşey bir anda oldu. Kendimizi zor dışarı attık yemek yapmak için açtığımız tüp gaz kaçırıyormuş." dedi. Öte yandan çocuklarını evde bırakarak dışarı çıkan anne Songül Kalay büyük panik yaşadı. Yanan binayı görünce şaşkına dönen Kalay, çocuklarını bulmaya çalıştı. Dumandan etkilenme ihtimaline karşı olay yerindeki ambulansa alınan Taha ve Kerim kardeşler annenin fenalık geçirmesi üzerine kendisine gösterildi. Çocuklarına sarılan anne uzun süre gözyaşı döktü. İki dairenin tamamen yanarak kullanılmaz hale geldiği yangında yaralanma ve can kaybının olmaması teselli oldu.

(CİHAN)