kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Eyüp'te doğalgaz borusu patladı

Giriş Saati : 25.09.2008 11:01
Güncelleme : 25.09.2008 23:18
Yeni Haber
Eyüp'te, doğalgaz hattı bağlantı çalışması yapan taşeron firmanın kepçesi doğalgaz boru hattını deldi.

Meydana gelen şiddetli patlama, vatandaşlar arasında paniğe neden oldu. Saat 08.30 sıralarında meydana gelen olayda, Eyüp Yeşilpınar Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde doğalgaz hattı bağlantı çalışması yapan taşeron firmanın kepçesi doğalgaz boru hattını deldi.

Hattın delinmesiyle birlikte şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamayla birlikte panik yaşayan vatandaşlar, gaz kaçağı yaşanınca bölgeden uzaklaşmaya başladı. İGDAŞ ekipleri, müdahaleyle kaçağı durdurdu.

İGDAŞ: EYÜP'TE HERHANGİ BİR PATLAMA SÖZ KONUSU DEĞİL

İGDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, "Eyüp'te herhangi bir patlama söz konusu değildir" denildi.

Açıklamada, Eyüp Kazım Karabekir Mahallesi'nde bu sabah saat 08.42'de Atatürk Caddesi ile Şükran sokağın kesiştiği noktada kepçe ile doğalgaz hattının üzerindeki vanaya zarar verildiği belirtilerek, "Bölgede inşası tamamlanan yeni bir regülatörü devreye almak için gerçekleştirilen 6 inçlik tie-in operasyonu esnasında taşeron firma kepçe operatörünün hatası sonucu yeni inşa edilen çelik hat üzerindeki vana tapasına zarar verilmiş ve kısa bir süre gaz çıkışı olmuştur. Zaten olay yerinde güvenlik önlemleri almış İGDAŞ teknik ekipleri derhal olaya müdahale etmiş ve şebeke güvenliğini sağlamıştır. Kaza esnasında bölgede gaz kesintisi yapılmamıştır. Patlama ya da herhangi tehlikeli bir durum kesinlikle söz konusu değildir" ifadeleri kullanıldı.

(İHA)