kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kazanın nedeni belirlenemedi

Giriş Saati : 25.09.2008 14:23
Güncelleme : 25.09.2008 23:18
Yeni Haber
Gerede-Karabük D-100 karayolunda meydana gelen 14 kişinin öldüğü trafik kazasından sağ olarak kurtulan TIR sürücüsünün sağlık durumu ile ilgili açıklama yapan Bolu Köroğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hüseyin İka, Kahraman Armutçu'nun (48) sağlık durumunun iyiye gittiğini söyledi.

Dr. Hüseyin İka, Armutçu'nun şu anda yoğun bakımda tedavi gördüğünü, öğleden sonra servise alınacağını belirterek, "Kaburgalarında ezilme var. Buna bağlı olarak akciğeri zarar görmüş. Gerekli müdahaleler yapıldı. Yaralının durumu iyiye gidiyor. Öğleden sonra servise alınacak." dedi.
Dr. İka, TIR'ın asıl şoförünün Kahraman Armutçu olduğunu, ancak aracı kaza esnasında yaralı olarak hastaneye kaldırıldıktan sonra ölen Yılmaz Bedir'in kullandığını ifade etti.

KAZANIN OLUŞ SEBEBİ NETLEŞMEDİ


Bolu Emniyet Müdürlüğü Bolu Dağı Bölge Trafik Şube Müdürü Orhan Başaran Orhan, kazanın oluş sebebinin netleşmediği söyledi. Kazanın ardından olay yerine giderek incelemede bulunan Başaran, kazanın oluş sebepleri arasında aşırı hız ve dikkatsizlik bulunduğunu ifade etti.
Başaran, feci kazanın bölünmüş yolda meydana geldiğini dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Kaza, çift yönlü bölünmüş yolda meydana geldi. Olayın meydana geldiği mevkii kaza olabilecek bir yer değil. Minibüs ve TIR'da fren izi yok. Görgü tanıkları yok. Bir tek yaralı kurtulan kişi var. O da yoğun bakımda bulunuyor. Kazanın neden olduğu savcılık incelemesinden sonra kesinlik kazanacak."

Başaran, ayrıca, kazanın iftar vaktinden önce olduğunu, minibüste bulunanların iftara yetişmek için hız yapmış olabileceği ihtimalinin de göz önünde bulundurulduğunu kaydetti.

KAZA

Dün akşam saat 18.00 sıralarında Gerede-Karabük D-100 karayolu Kurugöl mevkiinde meydana gelen trafik kazasında minibüs ve TIR çarpışmıştı. Kazada, 14 kişi ölmüş, 1 kişi yaralı olarak kurtulmuştu.

(CİHAN)