kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

El yaşı, el falı, el bakımı

Dr. Yasemin Fatih Amato
23.09.2008
Ellerimiz ve ayaklarımız yaşamın tüm yükünü taşıyan organlardır. Bu nedenle, çoğu zaman yüzümüzden önce yaşlanırlar. Aynı boyun bölgesi gibi yaşımızı kolaylıkla ele verirler. Onun için 'el falı' tabirini kullandım. Çünkü gözler gibi eller de yalan söylemez... Ellerin erkenden yaşlanmasının en başta gelen nedeni, güneşe çok fazla maruz kalmalarıdır. Ayrıca onları soğuktan ve sıcaktan da pek korumayız. Bu da yetmezmiş gibi sabun ve deterjanlar gibi kimyasallar ile sürekli temas halindedirler. Sonuçta el derisi nem ve elastikiyetini erkenden kaybeder ve koyu renkli güneş ve yaşlılık lekeleri oluşur. Öte yandan derialtı dokuda meydana gelen deformasyonlar ve yüzeydeki çizgiler de eklenir. El derisi erkenden incelir, damarlanır! Sonuçta gençlikte mermer, pürüzsüz bir yontu gibi görünen o eller, yerini belki becerikli ama yıpranmışlık, yaşamışlık ifade eden yorgun uzuvlara bırakır ve artık saklanmaya başlanır. Sorunlar baş gösterdikten sonra pek çok kozmetik yöntemden yararlanarak zamanı kısmen geri çevirmek mümkün olabilir ama eski haliyle aynı olmaz tabii...

El gençleştirme
İnsanların çoğunda 40 yaşından sonra ellerde lekelenme ve damarlanma başlar. Lekeleri silmek, ellerimize gençliğimizdeki gibi pürüzsüz ve lekesiz bir görünüm kazandırmak için bazı yöntemler bize yardımcı olabilir. Bunların en önde gelenleri şunlardır:
* Krioterapi
* Kimyasal cilt peeling işlemleri
* Mikrodermabrazyon
* Işık Tedavileri: IPL, Radyo Frekansı, Led terapi, Akustik dalga terapisi ve Karbondioksit Lazer tedavileri son derece etkilidir. Bunlar cildi soymadan, melanin (renk) pigmenti içeren lekeleri onarırlar.
* Oksiterapi ve parafin bakımı da el güzelliği için önemlidir.