kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Emmy'lere dönem dizileri damga vurdu

Giriş Saati : 23.09.2008 09:16
Güncelleme : 23.09.2008 22:23
Yeni Haber
'Televizyon Oscarları' olarak nitelendirilen 60. Emmy Ödülleri, önceki gün sahiplerini buldu. Törende, her ikisi de 'dönem filmi' formatında tasarlanan 'Mad Men' ve 'John Adams' dizilerinin yüzü güldü..

* FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Los Angeles'ta Nokia Theatre'da düzenlenen 60. Emmy Ödülleri sahiplerini buldu. Ülkemizde de gösterilen ve 1960'larda New York'lu bir grup reklamcının hikayesini anlatan 'Mad Men' drama dalında 'En İyi Dizi' seçildi. Bu ödülle birlikte Hollywood tarihinde ilk defa HBO tarafından hazırlanmamış bir yapım 'En İyi Dizi' seçilmiş oldu. 'Mad Men', Emmy Ödülleri'nde iki ödül birden kazandı. Ancak gecenin asıl yıldızı bir HBO yapımı olan 'John Adams'tı. 13 Emmy ödülü birden kazanan bu dizi film, 'Angels in America'nın 2004 yılında 11 ödülle sahip olduğu rekoru kırdı.

100 MİLYON $'LIK BÜTÇE


Amerika Birleşik Devletleri'nin 'kurucu isimlerinden' John Adams'ın öyküsünü anlatan, 100 milyon dolara mal olan ve yedi bölüm halinde çekilen John Adams dizisi, David McCullough'un biyografisinden televizyona uyarlandı. Dizi görüntü yönetimi, kostüm, görsel efekt gibi teknik dalların yanı sıra oyunculuk ve senaryo dallarında toplam 13 ödül kazanarak geceye damga vurdu. 2000 yılında George W. Bush ve John Kerry arasında kaderi son anda belirlenen başkanlık seçimini anlatan 'Recount' sayesinde son 16 yılda HBO şirketi 14. defa 'En İyi Televizyon Filmi' ödülünü kazandı. Bu yıl ilk defa verilen 'en iyi reality show programı sunucusu' ödülü ise Survivor'ı sunan Jeff Probst'a gitti. Başkanlık seçimleri de geceye damgasını vurdu, Barack Obama'yı destekleyen konuşmalar yapıldı.

GÜNAYDIN