kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
ÖZ KARDEŞE BİLE GASP Dursun L.’nin öz kardeşinin bile zorla bileziklerini aldığı ortaya çıktı. Çete üyeleri sorguda "Bu işi bıraktık" dedi.

Belediyeden bunalan simitçiler çete kurdu

Rıdvan TEZEL SABAH
22.09.2008
Bağcılar'da belediyenin kendilerini rahat bırakmaması üzerine soygun yapmaya karar vererek çete kuran 13 simitçi, operasyonla yakalandı..
İstanbul'da 2007 Aralık ile 2008 Nisan ayları arasında birçok hırsızlık olayına karışan "simitçi çetesi" çökertildi. Bağcılar'da seyyar simitçilik yapan 13 kişi, belediye ekiplerinin kendilerini rahat bırakmaması üzerine birleşip çete kurup soygun yapmaya karar verdi. Çetenin liderliğine ise 28 yaşındaki Ali Karaer getirildi.

TÖVBE ETTİLER AMA
Aynı fırından simit alan seyyar simitçilerden kurulan 13 kişilik çete, 14 Aralık 2007 tarihinde Esenler'de bir PTT şubesini soyarak ilk suçunu işledi. Çete daha sonra sırasıyla Halıcıoğlu'nda market ve PTT şubesi, taksici gaspı, işyerinden hırsızlık, beyaz eşya dükkânı soygunu, sigara, alkol, fotoğraf makinesi, digital kamera ve market soygunu gerçekleştirerek, 9 suç daha işledi. Çete üyelerinin bu soygunlardan toplam 100 bin YTL para çaldığı belirlendi. Çete üyeleri daha sonra aralarında, "Yaptığımız yanımıza kalmaz, yakalanırız" diyerek bir daha suç işlememeye tövbe etti. 13 kişi suç işlemeyi bırakıp kendilerine yeni bir hayat kurdu. Hatta çete üyelerinden bazıları İzmir'e yerleşerek yakalanma risklerini en aza indirmek istedi.

BİR ZANLI ASKERDE
Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerse, birbiri ardına gerçekleşen soygun ve gasp olaylarının ardından yaptıkları araştırmada, güvenlik kameraları yardımıyla çete üyelerinin kimliklerini belirledi. Polis, çete lideri Ali Karaer'in minibüslerde muavinlik yapmaya başladığını öğrendi. Karaer vasıtasıyla diğer çete üyelerine de ulaşan polis, İstanbul ve İzmir'de 11 ayrı adrese yapılan baskında, aralarında Karaer ve yaşı küçük bir kişinin de bulunduğu 12 kişiyi yakaladı. Bir çete üyesinin ise askerde olduğunu tespit eden polis, zanlıyla ilgili askerlik şubesiyle irtibata geçti.