kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Yüksek tavanlı mekanlarda sarkıt şeklinde gösterişli avizeler dekoratif görüntü sağlar.

Doğru aydınlatma ile dünyanız aydınlansın

22.09.2008
'Güneş giren eve doktor girmez' sözü ne kadar doğru bilinmez ama doğru aydınlatma düzeni ile huzurlu bir ortam yaratılacağı kesin. Koltuklarınıza ya da duvarlarınızın rengine gösterdiğiniz özeni aydınlatmaya da gösterin..
'Evim evim güzel evim' diyeceğiniz bir ortam yaratmak için sadece duvarların rengi ya da yer döşemesinin türü yeterli değil. Koltuklarınızı seçerken gösterdiğiniz özeni aydınlatma için de göstermeniz gerekir.
İşte, dünyanızı aydınlatacak işlevsel ve dekoratif ışıklandırma için gerekli püf noktaları:
* Tavan yüksekliği aydınlatma seçiminde önemli bir unsurdur. Yüksek tavanlarda uzun modeller tercih edilirken, alçak tavanlarda daha kısa modeller uygun olur.

SALONDA GÖZÜNÜZ YORULMASIN
* Yan duvarlar ve tavandan yapılan aydınlatmalar holler için en kullanışlı çözüm. Duvarlardaki tabloları veya diğer dekoratif elemanları spotlarla aydınlatmak da mekana şıklık katar.
* Oturma grubunun üzerinde tavana monte avizeler kullanmak, kuvvetli halojen lambalar yerine gözü yormayan sıcak renkli ışıklar seçmek ortaya başarılı sonuçlar çıkarır.
* Lambader, abajur, aplik ve sarkıt aydınlatmalar mekana yumuşak ışık yayarlar. Bu tarz aydınlatmalar okuma köşeleri için de uygundur.

BANYOYA NEME DAYANIKLI IŞIK
* Yatak odalarında dinlendirici ve göz kamaştırmayan başucu aydınlatmaları, giyinme odasında daha güçlü spotlar ya da tavana monte aydınlatmalar ideal seçimlerdir.
* Banyolarda neme dayanıklı ürünler ve ayna üstünde aplik kullanmak aynadan daha net görüntü yansıması sağlar.
* Mutfakların bol ışıklı olması tercih edilir. Bu yüzden mutfakta tavandan homojen ışık dağılımı, tezgah üstü ve dolaplarda ise spot kullanımı ile noktasal aydınlatma kullanılmalıdır.
(House Beautiful)
Haberin fotoğrafları