kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Nazire Dedeman, 28 Eylül'de 'Sessiz Ayakkabıların Yürüyüşü' adlı etkinlik için Taksim Meydanı'nda olacak.

Bireysel silahsızlanma için kanunlarımız yeterli değil

22.09.2008
28 Eylül Bireysel Silahsızlanma Günü öncesi bir açıklama yapan Umut Vakfı Kurucu Başkanı Nazire Dedeman: Türkiye'de bu konuyla savaşmak icin yasalarımız yeterli değil! ..
Bireysel silahsızlanma kavramını Türk toplumuna kabul ettirmek için 16 yıldır 'Umut Vakfı'na başkanlık ettiğine dikkat çeken Nazire Dedeman, '28 Eylül Bireysel Silahsızlanma Günü' öncesi ateşli silahlarla ilgili bir açıklama yaptı. "Bireysel silahlanma sorunuyla mücadele görevini bir anne, kadın ve bir yurttaş olarak 16 yılı aşkın süredir sürdürüyorum" diyen Dedeman, yaygın kullanılan ateşli silahların toplumda yarattığı tahribatlara dair şu bilgileri verdi:

YILDA 3 BİN KİŞİ ÖLÜYOR
"Her yıl yaklaşık 3 bin kişi, yani her gün 8 kişi ateşli silahlar nedeniyle ölmektedir. Bu yurttaşlarımızın 700'ü (günde 2 kişi) ateşli silahlarla kaza sonucu yaşamını yitiriyor. Bugün itibariyle ülkemizde yaklaşık 2.5 milyonu ruhsatlı olmak üzere, toplamda 8 milyon civarında ateşli silah bulunmaktadır. Temkinli bir tahminle, ruhsatsız silah sayısı ruhsatlıların en az üç katıdır. Silah sahiplerinin ailelerini de katarsak yaklaşık 40 milyon insan silaha her an ulaşabilecek durumdadır."

SUÇLAR GİDEREK ÇOĞALIYOR
Nazire Dedeman, "Türkiye'deki yaşam hakkımızı tehdit eden ateşli silahlara ilişkin yasal düzenlemeler son derece yetersizdir" dedi ve ekledi: "Ruhsatlı silahlarla işlenen suçlar her geçen gün artmakta, kurusıkı silahların yaydığı şiddet yeni kabul edilen yasaya rağmen devam etmektedir. Yasa, silah edinmeyi zorlaştıracak ve en önemlisi silahların imha edilmek üzere iadesini içerecek şekilde güncellenmelidir."
Haberin fotoğrafları