kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Tuğba 'Altın Portakal Jürisi'ni topa tuttu!

İLKER GEZİCİ
21.09.2008
Tuğba Özay, ilk sinema filminin Altın Portakal'a aday gösterilmemesine öfke saçtı: Film gerçekleri anlattığı için, jüri bizi aday göstermeye cesaret edemedi.....
'Saddam'ın Askerleri Kara Güneş' adlı filmle ilk kez kameralar önüne geçen ünlü manken Tuğba Özay, filminin Altın Portakal'a aday gösterilmemesine çok içerledi. Yapımcılığını ve yönetmenliğini Gani Rüzgar Şavata'nın yaptığı ve Kuzey Irak'ta Saddam Hüseyin döneminde bir Peşmerge köyüne yapılan baskıları ve işkenceleri anlatan film, Malatya'daki çekimler sırasında bir atın, sürükleme sahnesinde öldüğü iddialarıyla çok konuşulmuştu.

ÖDÜLÜ BİZE HALK VERECEK

Filmde 'Zine' adlı Peşmerge kızını canlandıran Özay, filminin 45.Altın Portakal Film Festivali'nde aday gösterilmemesini, jürinin cesaretsizliğine dayandırdı. Tuğba Özay; Atilla Dorsay, Mithat Alam, Ziya Öztan, Serap Aksoy gibi isimlerden oluşan jürinin filmi seçmemelerine bir anlam veremediğini belirtti.
İki ay boyunca Malatya'da 40 derecenin altında zor şartlarda çekim yaptıklarını söyleyen Özay, konuyla ilgili olarak şöyle konuştu: "Vahşet ve şiddet sahneleri olduğu gerekçesiyle filmi aday göstermemişler.
Bu, 1980'lerin sonu, 1990'ların başında yaşanmış bir olay. Dünyada böyle bir şey yoksa, gözlerini açsınlar Nazi Almanyası'nda yaşananlara, Amerika'nın Irak'a yaptıklarına baksınlar.
Film, gerçekleri yansıttığı için bizi aday göstermeye cesaret edemediler. Orada kim, neye göre karar veriyor anlamıyorum. Bize en büyük ödülü halk verecek." Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen 'Saddam'ın Askerleri Kara Güneş' kasım ayında gösterime girecek.
Haberin fotoğrafları