kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Jön olacak bir adam değilim!

MUSTAFA KIZIL
21.09.2008
Elveda Rumeli'nin saf delikanlısı Namık'ı canlandıran Caner Özyurtlu: Uç rollere yatkın bir tipim var. Jön olabilecek biri değilim. Ekranda güzel gözükmek yerine rolün gerektiği gibi gözükmek istiyorum..
Elveda Rumeli'de canlandırdığı Namık karakteriyle kısa zamanda izleyicinin beğenisini kazanan Caner Özyurtlu, her geçen gün hem sevenlerini artırıyor hem de performansını... Aslında onu ilk olarak 'Okul' filmiyle tanıdık. Arkasından birçok dizide oynadı ve son olarak 'Sınav' filmiyle sinema eleştirmenlerinin beğenisini kazandı. Özyurtlu, geçen yıl 'Elveda Rumeli'nin kadrosuna birkaç bölümlük konuk oyuncu olarak girdi. Ama kısa zamanda kadronun değişmez isimlerinden biri oldu. İstanbul Devlet Konservatuvarı Oyunculuk Bölümü'nde öğrenimine devam eden oyuncunun en büyük hedefi ise iyi bir yönetmen olmak!

'N'ABER LAN' DİYEN VAR
* Komik bir karakteri canlandırıyorsunuz. Tepkiler nasıl?
Genelde iyi tepkiler alıyorum. Karakter bayağı seviliyor. Ama Namık'ın komik bir tip olması insanlara biraz rahatlık veriyor. Ve bu rahatlık bazen rahatsız edebiliyor. Mafya oynasan bu kadar rahat olamazlar. Ama böyle bir tip oynayınca adam senin kafana vurup 'N'aber lan Namık' diyebiliyor. Yapacak bir şey yok. En azından kötü adam oynamıyorum. Kötü adamı da dövüyorlar.

* Yönetmenlik de yapıyorsunuz değil mi?
Şimdiye kadar iki klip yönettim. Ağabeyim Alper Özyurtlu ile beraber yapıyoruz. İki yönetmeniz, Taylan Biraderler gibi... Önümüzdeki yaz bir de film çekeceğiz. Bir gerilim filmi olacak.

* Ekranda kendinizi çirkin göstermek için elinizden geleni yapıyorsunuz. Bu duruma kızların bakışı nasıl?
Kızların bakışını bilemem. Ama kız arkadaşım var. Onun bakışı iyi. (gülüyor) Ekranda güzel gözükmektense, rolün gerektirdiği gibi gözükmek istiyorum. Jön olabilecek bir adam değilim.

* Neden?
Jön olamam, uç rollere daha yatkın bir tipim var. Beni Kara Kalpaklı olarak hayal edebiliyor musun? Edemezsin... Oynayabileceğim en jön tip, Ben Stiller'ın, Adam Sandler'ın oynadığı roller... Romantik komedilerdeki hem sevimli, hem yakışıklı tipler olabilir. Ancak o olabilirim. Çirkinleşmeyi seviyorum.

* Yeni proje var mı?
Çekimleri birkaç gün içerisinde başlayacak olan 'Kirpi' isimli bir sinema filmi var. Başrollerini Mazhar Alanson ve Güven Kıraç oynuyor. Ben de Mazhar Alanson'un oğlunu oynayacağım. Komedi değil rolüm. Özellikle bunu belirteyim.

* Proje komedi mi? Kara komedi...
Çok güzel bir senaryosu var. Sulhi Dölek'in bir romanından uyarlama. Filmi Murat Aktaş yönetiyor.

BARDA TİYATRO YAPTIK
* Bunların dışında bir tiyatro grubunuz var...
İstanbul Kraliyet Tiyatrosu'nda oyuncuyum. 'Hastasıyız' diye bir oyunumuz var. Saygın Delibaş, Fethi Kantarcı oyunun yazarları ve yönetmenleri. Serdar Orçin, Ahmet Saraçoğlu, Alper Düzen, Fırat Doğruloğlu'nun yer aldığı 5- 6 kişilik bir ekibiz. Sadece erkeklerden oluşan bir ekibiz. Barda tiyatro yapıyoruz.

* Barda tiyatro yapmak ilginç değil mi?
Evet ilginç ve çok eğlenceli...

* Kimin fikriydi?
Bizim fikrimiz. Sahnede de oynuyoruz biz. Tiyatro festivallerine de gidiyoruz. Ama İstanbul'da barda oynamayı seviyoruz. Sıcak bir seyirci oluyor. İçki içmek de serbest... Tepkiler de çok iyi.

* Grubunuz neden sadece erkeklerden oluşuyor?
Erkek erkeğe tiyatro yapmak çok rahat oluyor. Bekleme, sıkıntı yok, istediğimiz gibi muhabbet edebiliyoruz. (gülüyor) Çok eğleniyoruz. Zaten hepimiz arkadaşız.
Haberin fotoğrafları