kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
BÜLENT CANKURT

Sosyetenin Dali sevgisi

Merakla beklenen Salvador Dali sergisini görme şerefine, ilk olarak İstanbul'un elitleri nail oldu. Açılıştan iki gün önce smokin ve en şık kıyafetleriyle sergiyi görmeye giden elitler, Dali'nin sürrealist eserlerine hayran kaldı.
Merhum Sakıp Sabancı'nın kurduğu, ölümünden sonra yeğeni Güler Sabancı'nın himayesine aldığı Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), yine büyük bir işe imza attı ve Salvador Dali'nin eserlerini Türk sanatseverlerle buluşturdu. Geçtiğimiz yüzyılın en önemli sanatçılarından olan, sürrealizmin dünyada en çok tanınan temsilcisi sayılan İspanyol sanatçı Salvador Dali'nin eserlerinin İstanbul'a gelmesinde Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer'in büyük emeği var. Zaten 'İstanbul'da Bir Sürrealist: Salvador Dali' adlı sergi, Akbank'ın 60. yıl kutlamaları çerçevesinde açıldı.

SABANCI AİLESİ TAM KADRO GELDİ
Dün İstanbullular için kapılarını açan sergiyi ilk görenler İstanbul'un elitleri oldu. Suzan Sabancı Dinçer, sergi için büyük bir açılış daveti verdi. Sakıp Sabancı Müzesi'ndeki davete, başta Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı olmak üzere neredeyse Sabancı Ailesi'nin bütün fertleri katıldı. Davet sahibi Sabancı Ailesi'nden, davetin şeref konuğu da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi olunca davete gösterilen ilgiyi artık tahmin edin. İş ve sosyete dünyasından kimi arasanız oradaydı. Dolayısıyla Salvador Dali'nin eserlerini Türkiye'de ilk İstanbul'un elitleri görmüş oldu.