kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
Thom Browne

Paçaları kıvırın, bacakları görelim

Esra Çoruh
18.09.2008
2009 ilkbahar-yaz koleksiyonlarının sergilendiği New York Moda Haftası'nda, erkek koleksiyonları da tanıtıldı. Önümüzdeki yaz sezonunda şort-ceket ikilisi erkeklerin vazgeçilmezi olacak..
Erkeklerin, modayı her geçen gün daha da yakından takip ettikleri bir gerçek. New York Moda Haftası dönüşünde aldığım mailler de, 2009 ilkbahar-yaz sezonunun nasıl olduğu hakkındaydı. Geçtiğimiz hafta düzenlenen defilelerde DKNY, Lacoste, Marc by Marc Jacobs gibi markalar kadın ve erkek koleksiyonlarını bir arada sunarken, John Varvatos, Thom Browne, Perry Ellis, Z Zegna, John Bartlett gibi sadece erkek koleksiyonları sunan markalar da, bir sonraki yaz sezonunda erkekleri hangi moda akımlarının beklediğinin sinyallerini verdi. İşte New York defilelerinden yeni sezonun trendleri...

Şort-ceket ikilisi
Prada'nın geçen sezon erkekler için hazırladığı şort-ceket ikilisi bizleri hayrete düşürmüştü. Erkekleri işyerinde şort ve ceketle düşünüp korkmadık değil! Ama herhalde bacaklarına güvenen erkekler var ki tasarımcılar önümüzdeki ilkbahar-yaz sezonu koleksiyonlarında da şort-ceket takımlara ağırlık vermiş. Üstelik şort boyları diz hizasındaki bermudalar gibi değil, daha da kısa. Üzerine farklı ceketlerle tamamlanan bu şortlar, erkeklere 'bacaklar fora' dedirtiyor!

Kırmızı erkekler
Lacoste ve Marc by Marc Jacobs'ın defilelerinde kırmızı pantolonlar, kırmızı trikolarla tamamlanmış. Gri ya da bej kıyafetleri kırmızıyla tamamlamak tamam da, baştan aşağıya kırmızıya bürünmüş erkeklere hazır mıyız, bilemiyorum!

Ya tek ya da çok dü
Ceketlerdeki düğme sayısı sürekli değişiyor; bir sezon üç düğmeli ceketler modayken diğer sezon iki düğme moda olabiliyor. Yeni koleksiyonlarda ise Z Zegna'nın tek düğmeli ceketleri dikkat çekiyor. Ayrıca kruvaze gangster ceketi havasındaki bol düğmeli ceketler de sezona damgasını vuracak.

Her şeyin üstüne triko
İnce örgülü trikolar ilkbahar-yaz sezonunda farklı dokumalar ve renklerle erkeklerin kıyafetlerini tamamlayacak. Hatta şort ve pantolonlar, ceket yerine triko hırkalarla da tamamlanacak.

Beller yükseliyor
Evet, biz kadınların bir türlü alışamadığı 'yüksek bel' akımı, şimdi erkekleri de sardı. Pantolonlarda ağlar düşüyor, beller yükseliyor. Bakalım bu zor moda akımına erkekler nasıl bakacak!

Etek mi, elbise mi?
Tasarımcı John Bartlett'in erkekler için tasarladığı ekose uzun elbise, Marc by Marc Jacobs defilesi sonrasında podyuma çıkan tasarımcı Marc Jacobs'ın ekose eteği, Thom Browne'un tütülü uzun ceketi ve kalçadan düşmek üzere olan pantolon-etekler kafalarımızı karıştırmadı değil.

Ekose her yerde
İskoçların geleneksel 'tartar'ı bu sezon hayatımıza girdi. Kadın ve erkek koleksiyonlarında ekose dikkat çekiyor. Ve bu akım ilkbahar- yaz sezonunda da hakimiyetini renk değiştirerek koruyacak. Erkekler için kareli ceketler, pantolonlar ve şortlar geliyor...

Rahatlık ön planda
Yeni sezon koleksiyonlarında şov amaçlı 'farklı' tasarımların aksine giyilebilir kıyafetler ağırlıkta. Bu biraz, tasarımcıların ayaklarının yere basıp, şov yerine satış amacı güttüğünün de göstergesi. Genel olarak bütün koleksiyonlarda rahatlık ön planda. Rahat kesimli pantolonlar, triko hırka ya da ceketlerle tamamlanıyor. Potur tarzı, ağı çok düşük pantolonlar da koleksiyonlarda dikkat çekiyor. Ve takımlarda kravat zorunluluğu da yok; rahatlayın!

Paçaları kıvırı
Sonbahar-kış sezonunda dar kesimli, kısa paçalı pantolonların moda olduğunu söylemiştik. 2009 ilkbahar-yaz sezonunda da bu trend devam ediyor. Hatta pantolonunuzun boyu uzunsa, tasarımcılar buna da çözüm bulmuş; paçalarınızı kıvırabilirsiniz. Jean ya da kumaş fark etmez, pantolonların paçasını kıvırabildiğiniz kadar kıvırın ve çorapları görelim!
Haberin fotoğrafları