kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

DVD ekranı

Yavuz Baydar
18.09.2008
Street Kings / Sokağın Kralları (Fox / Tiglon)
Film:
* * * / Ekstralar: * * *
Los Angeles'ı mekân tutmuş, kanlı ve bol küfürlü, okkalı bir 'kirli polis' öyküsü. Tom Ludlow (Keanu Reeves) hayattan bezmiş, votkayla ayakta duran, kötüleri yasadışı yöntemlerle 'infaz eden' bir polis. Sınırı yok. Amiri, binbaşı Jack Wander (akıl almaz ustalıkta bir Forest Whitaker), tüm 'kirliler' ekibini demir yumrukla yönetip kariyer yapıyor. Ama ters giden bir soygunda eski arkadaşını kaybeden Ludlow, gözünü karartıp intikama kalkınca, hayatın gerçeği karşısında şoke olacaktır. James Ellroy'un sıkı romanından. İyi diyaloglar, ama aşırı yakın ve hızlı görüntüler. Yine de, dinamit gibi.

Shaft / Korkusuz (Paramount / Tiglon)
Film:
* * / Ekstralar: * *
Müzisyen Isaac Hayes'in ölümüyle o ünlü 70'ler filmini anımsadık ve daha yeni (2000) versiyonu elimizde. Orijinale ithaf edilmiş filmde Samuel Jackson ve Christian Bale dört dörtlük. Ama mevzu biraz tekdüze: Katili baştan biliyoruz, detektif Shaft'ın onun canına okuyacağı da belli. Ama dedim ya oyunlar iyi ve Manhattan'da 'action' çok iyi kurgulanmış. Bu arada eski Shaft'ı sevenler, ilk filmin yönetmeni Gordon Parks ve ilk Shaft'ı oynayan Richard Roundtree'yi de burada küçük rollerde görecekler.

Le Voyage du Ballon Rouge / Kırmızı Balon'un Yolculuğu (A&E Film)
Film:
* * * * / Ekstralar: * * *
Tayvanlı usta yönetmen Hou Hsiao Hsien bu filmle Cannes Film Festivali'nde bir kez daha övgülere mazhar olmuştu. Aslında yepyeni bir öykü değil bu, 1956'da aynı adla yapılan bir Fransız filminin 'klonu'. Ama farklı bir 'klon', çünkü kırmızı balonla küçük oğlan çocuğu Simon'un ilişkisiyle yetinmiyor, Simon'un yalnız annesi, bakıcısı ve eve gelen yabancılarla derinleştiriyor öyküyü ve farklı bir 'hayatla buluşma' tablosuna imza atıyor. Juliette Binoche anne rolünde çok iyi.

Getting Home / Yuvaya Doğru (D Home)
Film:
* * * * / Ekstralar: * * * *
Geçen yıl Berlin Film Festivali'nde önemli bir ödülü kapan bu Çin filmi, bizdeki bazı Yol tipi filmlere benziyor: Ülke ve insanlarıyla buluşma. Zhao ve Liu eski iki arkadaş. Bir gece ansızın Liu ölünce, Zhao ona verdiği sözü hatırlayıp naaşını binlerce kilometre öteye taşımaya koyulacaktır. Bu yolculuk hem Zhao hem de biz izleyiciler için, coğrafi ve ülkenin insan zenginliği içinde sonsuzluğa uzanan bir geziye dönüşecektir. Gülünçlükler ve absürdlüklerle, ince bir alayla süslenmiş, tatlı-sert bir komedi.
Haberin fotoğrafları