kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
Le Dali Restaurant’taki heybetli tavan resminin uygulamasını Ara Starck yapmış.

Yeni 'It Girl'!

ELİF TANRIYAR
11.09.2008
Tasarım dehası Philippe Starck'ın kızı o. Özellikle çok büyük ebatlı resimleriyle tanınan bir ressam. Ara Starck şu sıralar, tasarım sürecinde babasıyla yer aldığı Paris'teki Le Dali adlı restoran ile gündemde..
Uluslararası tasarım ve sanat dünyası, şu aralar nefeslerini tutmuş, yeni bir ismin başarılarını izliyor. Üstelik bu kişinin soyadı, tasarım dünyasıyla tüm ilişkisi evine limon sıkacağı almakla sınırlı insanlar için bile çok tanıdık. Ara Starck'tan bahsediyoruz. Tasarım dünyasının en pırıltılı isimlerinden, artık neredeyse duayen katına yükselmiş, mega yetenek Philippe Starck'ın kızı...Ara'nın adı şu sıralar tasarım sürecine babasıyla beraber katıldıkları, Paris'teki Le Meurice Otel'in, Le Dali adlı restoranı nedeniyle gündemde. Ancak o babası gibi bir tasarımcı değil, özellikle çok büyük ebatlı eserleriyle tanınan bir ressam.İsmini bir dönem müdavimi olan ünlü gerçeküstücü ressam Salvador Dali'den alan restoranın mobilya tasarımları babasına, mekânın görkemini vurgulayan heybetli tavan resminin tasarımı ve uygulaması ise Ara Starck'a ait.Kanvas üstüne yağlıboya tekniğiyle hazırlanan devasa tavan resmi 145 metrekareden ve yaklaşık 250 kilodan oluşuyor. Sanatçı, resmi beş aylık bir çalışma ve altı kişilik bir ekiple birlikte tamamlamış. Etkileyici bir güzelliğe sahip altın, pembe ve leylak tonlarından oluşan ve dans eden figürlerin yer aldığı bu devasa tavan resmi, insana Rönesans dönemindeki tavan resimlerini anımsatıyor. Zaten sanatçının bu proje için yola çıkarken amaçlarından biri de kaybolan bu tavan sanatını yeniden hatırlatmak olmuş.Ara Starck'ın bu dikkat çekici projeye dahil olmasının ise ilginç bir hikâyesi var.Restoranın mobilya tasarımını üstlenen baba Starck, mekânın cam tavanının kanvas üstüne uygulanan bir resimle kaplanmasını istemiş ve bu konuda bir çeşit yarışma düzenlenmiş. Projeyi babasından duyan Ara Starck ise yarışmaya ondan habersiz, anonim bir isimle katılmış. Ve sonuçta eserin kızına ait olduğundan habersiz Philippe Starck, onun tasarımını seçmiş. Babası gerçeği öğrendiği ilk anda haksız yere torpilcilikle suçlanmaktan çekinse ve ailesinden biriyle çalışmak konusuna tereddütle yaklaşsa da, sonuçta uyum içinde projeyi tamamlamışlar. 30 yaşındaki ressam Ara Starck ise şimdi babası tarafından bir sanatçı olarak takdir edilmenin ve ilk kez bir projeyi birlikte hazırlamanın hazzını yaşıyor.
Onu tanıyanlar tarafından biraz eksantrik olarak nitelendirilen (ara sıra melek kanatları takmaktan ve tütü giymekten hoşlanıyor) Ara Starck, belli ki babasından aldığı genleri utandırmamaya kararlı. Bir sihirbaz olan erkek arkadaşı David de kendisi gibi ünlü bir aileye sahip; Jean Michel Jarre ve Charlotte Rampling'in oğlu. Daha şimdiden son derece karizmatik ve 'cool' olarak tanımlanan Ara Starck'ın adı, yeni 'it girl' olarak geçiyor. Paris-New York arasında mekik dokuyan ve önemli defilelerin ön sıralarında da mutlaka boy gösteren Ara, belli ki Starck'ların adından bir nesil daha övgüyle söz ettirecek.
Haberin fotoğrafları