kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

Hanım hanımcık bir ilkbahar

12.09.2008
2009 ilkbahar-yaz koleksiyonlarının sergilendiği defilelerde genel olarak 'hanım hanımcık' bir görüntü hâkim. Elbise hâkimiyetini korurken, pastel tonlar dikkat çekiyor. İşte yeni sezonun moda notları...

* Bryant Park, ikonlaşmış Amerikalı tasarımcılardan Michael Kors, Diane von Furstenberg, Carolina Herrera, Ralph Lauren, Vera Wang, Zac Posen, Betsey Johnson ve 20. yaşını kutlayan DKNY'a ev sahipliği yaparken, Brezilya, Çin, Kore, Japonya, Rusya, Hindistan, İsrail, İspanya, Fransa ve İtalya'dan tasarımcılara da ilk kez kapılarını açtı. Michael Angel, Charlotte Ronson, Andy & Debb, Thuy, Sergio Davila, Leifsdottir, Aurelio Costarella ve Zheng Luo, ismini yeni duyduğumuz ama farklı stilleriyle alkış alan yeni tasarımcılardan.

* Bizi 1940'lı yıllara götüren Marc Jacobs defilesinde, kendimizi eski yıllar Amerikasındaki gibi hissettik. Kimilerine göre Mary Poppins etkisi hissedilirken, kemerli ceketler, dizaltı etekler, bol paça pantolonlar, önlüğü anımsatan bluzlar dikkat çekiyor.

* Marc Jacobs, her kıyafeti, şapka, iri bileklikler ve zincir kolyelerle tamamlamış. Görünen o ki, ilkbaharda yine aksesuarlar ön planda olacak.

* Feminenlik her defilede hissediliyor. Sigaret pantolon ve ceket takımlar, şeffaf bluzlarla tamamlanırken, elbiselerde kullanılan fırfır, feminen bir hava vermeye yetiyor.

* Elbiseleriyle ikon haline gelmiş moda tasarımcısı Diane von Furstenberg, yine elbiselerin vazgeçilmez olduğunu kanıtlıyor. Uçuşan şifonlar, kaftanlar, çiçek çocuk modasını yansıtan elbiselerle adeta bir festival havası veriyor.

* Bandaj gibi saran lastikli streç elbiseleriyle ünlülerin üzerinde gördüğümüz Herve Leger markası, yine bandaj elbiselerini farklı renklerde sunarken mayolarıyla yaz sezonuna damgasını vuracak.

* Preen markasının yaratıcısı İngiliz tasarımcılar Justin Thornton ve Thea Bregazzi, bu kez fermuar, korse ve dantelle yine seksiliği ön plana çıkarıyor.

* Jean markası olarak bilinen Miss Sixty, Gossip Girl dizisine olan ilgiden etkilenmiş olsa gerek, ilkbahar koleksiyonunda jeane çok az yer verirken tulumlar, şifon elbiseler, baskılı bluzlarla genç bir koleksiyon sunuyor.

* Genç modacılardan Alexander Wang, hanım hanımcık modası dışına çıkan nadir moda tasarımcılarından biri. Koleksiyonunda deri basketbol şortlar, büyük tunik üstler ve taytlar gibi daha genç ve dinamik parçalar var.
Haberin fotoğrafları