kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İlk tebrik Filistin'den

19.09.2008
Ülkenin ikinci kadın başbakanı olmaya çok yaklaşan Livni'yi ilk kutlayan Filistin oldu. Filistin lideri Abbas'ın yardımcısı, "Barış görüşmelerinin süreceğini düşünüyoruz" dedi ..
İsrail'de önceki gün yapılan seçimlerle iktidardaki Kadima Partisi'nin yeni lideri eski MOSSAD ajanı Tzipi Livni oldu. Açıklanan kesin sonuçlara göre, Dışişleri Bakanı Livni yüzde 43.1; Ulaştırma Bakanı Şaul Mofaz yüzde 42 oy aldı. Livni sadece 431 oy farkla kazandı. 1969'da ülkenin ilk başbakanı olan Golda Meir'in ardından ikinci kez bu koltuğa oturmak isteyen 50 yaşındaki Livni, zaferinden dolayı tüm ekibini kutladı. "Aslanlar gibi savaştınız" diyen İsrailli politikacı, en kısa zamanda koalisyon oluşturmak için diğer partilerle görüşmelere başlayacağını kaydetti. Yolsuzluk dosyaları nedeniyle parti başkanlığına aday olmayan Başbakan Ehud Olmert'in hafta sonuna kadar koltuğunu bırakacağı belirtiliyor.

İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM İSTİYOR
Filistin yönetimi, Livni'nin zafere ulaşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ramallah'da gazetecilere konuşan Filistinli müzakereci Saib Erekat, Livni'nin Ortadoğu barış sürecini fiilen yürüten isimlerden biri olduğunu belirterek, "Filistinlilerle barış sürecine devam edeceğini düşünüyoruz" dedi. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın yardımcısı da olan Erekat, "İsrail halkının seçimini" memnuniyetle karşıladığını söyledi. Gazze Şeridi'ni kontrol altında bulunduran Hamas ise, Livni'nin seçimini, "İsrail'in Filistin halkına yönelik saldırgan politikalarının devamı manasına geldiğini" söyledi. Militarist ve aşırı İsrail milliyetçisi bir aileden gelen Livni, Ortadoğu'da iki devletli çözümünse kararlı savunucusu olarak tanınıyor. Livni, ABD arabuluculuğundaki İsrail-Filistin görüşmelerine de destek veriyor.
Haberin fotoğrafları