kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Almanya teröre taviz vermiyor

Giriş Saati : 19.09.2008 10:30
Güncelleme : 19.09.2008 23:21
Yeni Haber
Terör örgütünü 1993 yılından itibaren yasaklayan Almanya, örgütün propagandasına yönelik faaliyetleri de takip altında tutuyor.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Alman polisi, bu ülkede 7 dilde yayın yapan bir internet sitesini ''Terör örgütünün propagandasının yapıldığı'' gerekçesiyle kapattı. Alman polisinden, terör örgütü PKK'nın internet sitesine sunuculuk hizmeti veren firmaya gönderilen yazıda, PKK'nın internet sitesinin kapatılmasına gerekçe olarak ''Almanya'da yasaklı Roj TV için imza kampanyası başlatılmasının'' gösterildiği kaydedildi.

Ayrıca, polis yetkililerinin, kapatılan internet sitesi sahiplerini, Almanya'daki bir başka sunuculuk hizmeti veren firma üzerinden faaliyete geçmeleri durumunda ceza alacakları yönünde uyardıkları da belirtildi.

Öte yandan, Karlsruhe'deki Alman Yüksek Mahkemesi, 2007 yılının Mart ayında Stuttgart'taki Esslingen Türk İşçileri Derneği'ni hedef alan molotofkokteylli saldırılarla ilgili olarak tutuklu bulunan ve Stuttgart Eyalet Mahkemesi tarafından hapis cezasına çarptırılan 4 PKK mensubunun temyiz başvuruları reddedildi. Böylece, 4 PKK mensubunun aldığı hapis cezası kesinleşti.

Almanya, ''Yasaklı terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığı ve halklar arası uyumu bozduğu'' gerekçesiyle 19 Haziran 2008 tarihinde Roj TV'yi yasaklamış, ardından da kanala program hazırladığı belirlenen ''Viko Prodüksiyon adlı şirket hakkında da mali soruşturma başlatmıştı.