kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

ABD'nin milyarderleri 'nakit para kral' dedi

19.09.2008
1929'daki Büyük Buhran'dan sonraki en kötü kriz yaşanıyor. Wall Street tarihinin en belirsiz döneminde. Finansal krizle ilgili dünya ekonomisine yön veren işadamları neler düşünüyor? ..
*John Catsimatidis: (Petrol, Emlak ve Süpermarketler)
'Kimse rakamlara inanmıyor'

"Citigroup hisseleri almak konusunda kendinizi iyi hissederseniz işler yoluna giriyor demektir. Şimdilerde ise kimse Citigroup hissesi almak istemiyor çünkü rakamlara olan inanç kalmadı."

Michael Bloomberg: (Medya)
'Devlet herkesi kurtaramaz'

"Lehman Brothers'a devlet müdahale etmeliydi yönünde tartışmalar var. Bear Stearns ile ilgili devletin rolünü desteklemiştim ancak devlet her şirketi kurtarmamalı. Amerika bunu kaldıramaz. Kapitalizm riskler üzerine kurulmuştur."

* Don Marron: (Yatırımcı)
'Bekle-gör stratejisi izlenmeli'
"Benim görüşüme göre artık nakit para kral. AIG'nin bazı bölümlerinin satılacağı söyleniyor. Potansiyel alıcı olarak bir süre bekleyip ona göre strateji izlendi."

*Mark Cuban: (Medya)
'Şirket batışları devam edecek'
Dev şirketleri yönetenler başarılı olup olmadığına bakılmadan yüksek tazminatlar alıyorlar. CEO'lar için riskin ve ödülün ayrımı yapılmıyor. Piyasalarda düzeltme bitene kadar çöküşler sürecektir."

Sam Wyly: (Girişimci)
'Elle tutulur işlere yatırım yapılmalı'

"Finansal krizin yaşandığı ve karmaşanın olduğu bir ortamda elle tutulur işlere yatırım yapmak isterim. Örneğin İngiliz Petrolcülük gibi şirketlere yatırım yapmak. Şirket yenilendi, harika bir yönetimleri var."

* George Lindemann: (Yatırımcı)
'Krize bölgesel bakıyorum'

"Ben bu krize ulusal değil bölgesel bakıyorum. Örneğin Houston çok güçlü. Manhattan'ın üst bölgeleri güçlü olmaya devam edecek. Manhattan'ın diğer bölgeleri ise kötüye gidecek."
Haberin fotoğrafları