kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ro-Ro kayıpları için ümitler tükeniyor

Giriş Saati : 19.09.2008 12:06
Güncelleme : 19.09.2008 23:21
Yeni Haber
Bandırma açıklarında 5 gün önce batan ''Hayat N'' adlı Ro-Ro gemisinde kaybolan 4 kişiyi arama çalışmaları bu akşam sona erecek.

Balıkesir Sivil Savunma Müdürü Hüseyin Zafer, kazada kaybolan kamyon sürücüleri Necati Kalın, Şevki Gönüllü, Murat Karaca ve Yahya Özoğlu'na şu ana kadar ulaşılamadığını bildirdi.

*FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Şu ana kadar Necati Kalın ve Yahya Özoğlu'nun araçlarına ulaşılmasına rağmen cesetlerinin bulunamadığını anlatan Zafer, diğer sürücülerin kamyonlarının ise araçların zincirleme trafik kazasını andıran şekilde birbirine girmiş olması ve plakalarının kopması nedeniyle henüz tespit edilemediğini söyledi.

Zafer, bugünkü arama çalışmalarına Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Bursa ve Balıkesir Sivil Savunma müdürlüklerinden 5'er kişi olmak üzere 15 dalgıcın katıldığını belirtti.

Gemide dün ''kıç'' olarak tabir edilen arka bölüme de girildiğini, bu bölümde sadece 2-3 aracın bulunduğu yere girilemediğini ifade eden Zafer, bu bölüme de bugün girmeyi başarmaları halinde gemide girilmedik yer kalmayacağını dile getirdi.

Arama çalışmalarında verilen 48 saatlik ek sürenin bugün saat 23.00 itibariyle sona ereceğini anımsatan Zafer, ''Bugünkü aramalarda bakılmadık yer kalmayacak. Ondan sonra yapacak pek bir şey olacağını sanmıyorum'' dedi.

DENİZE YAYILAN MAZOT

Hüseyin Zafer, batan gemide dün başlayan, dalgıçların görüş mesafesini olumsuz etkileyen ve kirliliğe neden olan sızıntıyla ilgili önlemlerin kısa sürede alındığını belirtti.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü adına özel bir şirketin ekiplerinin, kriz merkezinin koordinasyonunda bölgeyi 600 metrelik bir bariyerle çevirdiklerini, sızıntıya neden olan kapağı kapatarak sızıntıyı önlediklerini kaydeden Zafer, bu ekiplerin çalışmalarını tamamlamasının ardından dalgıçların bariyerlerin dışından yeniden dalış yaptıklarına işaret etti.

Zafer, denize sızan mazotun da temizlenmeye başlandığına, şu ana kadar su yüzünden 7-8 varil mazot toplandığına dikkati çekti.

Bu arada, kazayla ilgili hasar tespit çalışmalarını tespit etmek amacıyla Balıkesir Vali Yardımcısı Sabahattin Kapucu başkanlığında oluşturulan komisyonun bugün çalışmalarına başlayacağı bildirildi.

(AA)