kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Honda'dan yepyeni bir hibrid otomobil

Giriş Saati : 05.09.2008 12:02
Japon otomobil üreticisi Honda, Paris Otomobil Fuarı'nda adı Insight olan yeni global hibrid aracının bir konsept versiyonunu sergileyeceğini açıkladı.

Honda'dan yapılan açıklamada, yeni hibrid aracın Honda'nın daha temiz güç üniteleri elde etmeye dönük süregelen duyarlığının bir göstergesi olarak, FCX Clarity hidrojenli araç ve CR-Z spor hibrid konsept modeliyle birlikte sergileneceği bildirildi. Insight, maliyetlerde ciddi bir düşüş sağlayan IMA (Entegre Motor Desteği) bileşenlerinden faydalanmak suretiyle geçmişten bugüne türdeşlerinin en ucuz hibrid aracını üreteceği kaydedilen açıklamada, bu hibrid aracın 5 yolcu kapasiteli ve yeni geliştirilmiş bir platform üzerine kurulu 5-kapılı bir hatchback modelinde piyasaya sürüleceği belirtilirken, mühendislerin kompakt kontrol birimini ve aküyü bagaj kısmının altına yerleştirmek suretiyle Insight'a hem düşük bir ağırlık merkezi hem de alışılageldik hatcback kullanışlılığını bir arada kazandırdığı ifade edildi.

Honda Motor Co. Ltd. CEO'su Takeo Fukui yaptığı açıklamada, 1999 yılında ilk kez piyasaya sürülmüş olan Honda Insight'in hibrid teknolojisinin Avrupa'daki öncü ismi olduğunu ve o günden bugüne Honda'nın çevreci inovasyonlarının ikonik bir sembolü konumunda yer aldığını belirterek, "Bu yeni Insight, uygun fiyatıyla hibrid teknolojisini, sayıları her geçen gün artan hem yakıt hem de fiyat avantajı sunan araçların taliplisi olan müşteri kitlesiyle buluşturacaktır" dedi.

Yeni aracın Civic Hibrid'le birlikte Honda'nın yakın zamanda hibrid motor üretim bandını genişletmiş olduğu, Japonya'daki Suzuka fabrikası'nda üretileceği belirtilen açıklamada, Insight'ın üretim modeli Avrupa, Japonya ve Kuzey Amerika'da 2009 yılının ilk yarısında satışa çıkacağı bildirildi.

(İHA)