kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Tuzla'daki filika kazasına 5 tutuklama

Giriş Saati : 19.09.2008 11:26
Güncelleme : 19.09.2008 23:21
Yeni Haber
Tuzla'daki filika kazasında ihmali bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan ve aralarında Gisan Tersanesi Genel Müdürü ile Genel Müdür Yardımcısı'nın da bulunduğu 5 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Cezaevi önünde bekleyen şahısların yakınları, basın mensuplarının çekim yapmaması için için yoğun çaba sarf etti.

Gisan Tersanesi'nde 11 Ağustos 2008 tarihinde meydana gelen ve 3 işçinin ölümü, 12 işçinin de yaralanmasıyla sonuçlanan filika kazasına ilişkin gözaltına alınan şahıslar, emniyetteki işlemlerinin ardından dün Tuzla Adliyesi'ne getirildi. Cumhuriyet Savcılığı'nda ifadesi alınan şahıslar, tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemede uzun süre ifadesi alınan şahıslar; Gisan Tersanesi Genel Müdürü Metin A., Gisan Tersanesi Genel Müdür Yardımcısı Ender K., Gisan Tersanesi'nde Teknik Müdür olarak görev yapan Burhan B., Fransız menşeli kontrolör firması görevlilerinden Hayati A. ve İskender A., "Görevi ihmal ve ölüme sebebiyet vermek" suçundan tutuklandı. Tutuklananlar gece geç saatlerde Tuzla Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünün ardından Maltepe Cezaevi'ne konuldu.

Bu arada, cezaevi önünde bekleyen şahısların yakınları, basın mensuplarının çekim yapmaması için yoğun çaba sarf etti. Öfkeli şahıslar, kameranın önüne geçmek ve kameraya müdahale etmek suretiyle çekim yapılmasını engellemeye çalıştı.