kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Norveç'ten Türk vatandaşlarına vize iptali

Giriş Saati : 19.09.2008 16:01
Güncelleme : 19.09.2008 22:40
Yeni Haber
Norveç Göçmen Bürosu (UDI) anlaşmalı evlilik yaparak oturum vizesi aldıklarını tespit ettikleri Türk vatandaşlarının vizelerini iptal edeceğini açıkladı.

Uzun süren gözlem ve araştırmalar sonucunda birçok Türk vatandaşının Norveçlilerle anlaşmalı evlilik yaparak ülkede oturum hakkına sahip olunduğu belirtilen basın açıklamasında, "Tespit edilen kişilerin oturum vizeleri iptal edilecektir" dedi. Basın açıklamasında, "anlaşmalı evlilik" yoluyla Norveç'te oturum vizesi alan kişilerin birçoğunun Türkiye'de de dini nikâh yoluyla evli olup çocuk sahibi oldukları belirtiliyor. Tespit edilen kişilerin oturuma sahip olduktan sonra "anlaşmalı evlilik" yapılan kişiyle boşanıp Türkiye'deki eş ve çocuklarını Norveç'e getirdikleri belirtilen basın duyurusunda, "Ankara'daki Norveç Büyükelçiliği ile bu konuda yakın temas içindeyiz. Türkiye yönüyle gereken bilgileri büyükelçilikten temin etmekteyiz" denildi.

UDI'nin internet sitesinde ilk sayfadan verdiği basın açıklamasında UDI Direktörü Ida Borresen, "UDI olarak, yasalara uygun yapılan vize başvurularını değerlendirip sonuçlandırıyoruz. Fakat, 'anlaşmalı evlilik' yoluyla yapılan bir vize başvurusu yasalara aykırıdır. Genelde Türk vatandaşlarının yaptığı 'anlaşmalı evlilik' konusunu uzun süredir gözlemliyoruz. Tespit ettiğimiz kişilerin oturumlarını iptal edeceğiz." şeklinde açıklamada bulundu. 2007-2008 arasında 240 tane anlaşmalı evlilik başvurusu saptayıp iptal ettiklerini belirten Borresen, "Bunların 53'ü Türk vatandaşlarına ait" dedi.

Norveç hükümeti, son yıllarda bu ve benzeri yöntemlerle oturum vizesine başvuranlara yönelik tutumunu her geçen gün daha da sertleştirmekte.

CİHAN