kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Sofra'dan Ramazan'a özel tarifler

18.09.2008
Etli biber dolması
Dolmalık biberlerin üst kısımlarını kapak gibi kesin. İçlerini temizleyip kenara alın. Pirinci yıkayıp süzün. Soğanı ve maydanozu incecik kıyın. Kıymayı geniş bir kaba alıp üzerine pirinç, soğan, maydanoz, salça, 2 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz ve karabiber ilave edip harmanlayın. Hazırladığınız harcı biberlerin içine doldurun. Ağız kısımlarına domatesle kapak yapıp, bir tencereye yerleştirin. Tencerenin dibine 2 parmak sıcak su koyun. Dolmaların üzerine kalan sıvıyağı gezdirip, tuz serpin. Orta ateşte kapağı kapalı olarak, iç harçtaki pirinç yumuşayana kadar pişirip servis yapın.

Malzemeler 8 Kişilik
* 1 kilo dolmalık biber
* 500 gram kıyma
* Yarım su bardağı Osmancık pirinç
* 2 adet soğan
* 7-8 dal maydanoz
* 1 tatlı kaşığı salça
* 4 çorba kaşığı sıvıyağ
* 2 adet domates
* Yeteri kadar su
* Tuz, karabiber

* * *
Fırın Sütlaç
Süt ve tozşekeri bir tencereye alıp kaynatın. Haşlanmış pirinci ilave edin. Pirinç ve buğday nişastasını ayrı ayrı az su ile açtıktan sonra süte ekleyin. 5 dakika kaynatın ve sütlacı güveç kaplarına paylaştırın. Kabuk bağlaması için 10 dakika dışarıda bekletin. Daha sonra fırın tepsisine su doldurun ve güveç kaplarını içine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Malzemeler 4 Kişilik
* 1 litre süt
* 1.5 su bardağı tozşeker
* 1 çay bardağı haşlanmış pirinç
* 1.5 çorba kaşığı pirinç nişastası
* 1.5 çorba kaşığı buğday nişastası

* * *
Ispanaklı fırıldaklar
Ayıklanmış ve yıkanmış ıspanağı süzün. Elinizle sıkıp fazla suyunu alın ve incecik kıyın. Sıvıyağı tavaya alıp, ince kıyılmış soğanı kavurun. Ispanağı ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve pulbiber ekleyin. Milföy hamurlarını oda sıcaklığında 5-10 dakika bekletip yumuşamalarını sağlayın. Düz bir zemine alıp hamurların orta kısmından su bardağının ağzı ile yuvarlaklar çıkarın. Daha sonra 5 adet milföyün ortalarına ıspanaklı harcı pay edin. Üzerlerine kalan 5 adet milföy hamurunu kapatın. Kenarlarına çatalla şekil verin. Tava'ya alıp börekleri önlü arkalı kızartın. Kağıt havlu üzerine çıkarıp fazla yağını alın. Sıcak servis yapın.

Malzemeler 5 Kişilik
*
250 gram ıspanak
* 1 adet soğan
* 1 çorba kaşığı sıvıyağ
* 10 adet milföy hamuru
* Tuz, karabiber, pulbiber
Kızartmak için:
*
Sıvıyağ
Haberin fotoğrafları