kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
Parlak ayakkabılar, artık gündüz de giyiliyor.

Yaz aksesuarsız geçer mi hiç?

ESRA ÇORUH
09.07.2008
Bu yaz kıyafet modasında olduğu gibi aksesuar modasında da birçok farklı tarz var. Bu da moda tutkunlarının aklını karıştırıyor. İşte sıcak yaz günlerinde stil yaratabileceğiniz aksesuarlar..
1- Ayakkabının en önemli aksesuar olduğunu biliyorum. Peki yaz sezonu için nasıl ayakkabı almalıyım? (Ayla T. - Ankara)
Yaz sezonunda ayakkabılar hiç bu kadar eğlenceli olmamıştı. Bu sezonda düz ya da topuklu fark etmez, herkesin tarzına uygun bir ayakkabı modeli karşımıza çıkıyor. Düz sevenler için gladyatör sandaletler vazgeçilmez olacak. Üstelik bu sandaletlerde dilediğiniz gibi özgür olmak da elinizde! Dilerseniz püsküllüleri ya da dizaltına kadar bantlıları kullanabilirsiniz. Daha klasik bir tarzınız varsa düz babetlerin rengârenk olanlarını mutlaka deneyin. Eğer topuklu ayakkabılardan vazgeçemeyenlerdenseniz, tasarımcıların ilginç topuklarını denemekten korkmayın. Dolgu topuk, platformlu, ince topuklu, açık ya da kapalı fark etmez... Renk olarak da alternatifiniz fazla. Ayrıca metalik ayakkabıları gündüzleri de giymekten çekinmeyin. Her zaman kullanabileceğiniz lame ya da dore renkte bir gece ayakkabısını, indirimden alabilirsiniz.

2- Merhaba, Sex and the City filminde tüm oyuncuların bütün kıyafetlerle kemer takması dikkatimi çekti. Kemer bu sezon moda mı? Her şeyle kullanabilir miyiz? (Oylum K. - İstanbul)
Kemer yeni sezonun en önemli aksesuarlarından biri. Sex and the City filminde de oyuncuların vücudunu daha belirginleştirmek için kullanılan kemerlerin birçok çeşidini gördük. Bu yaz, büyük tokalı, Morocco tarzı metal aksesuarlı olanlar, kalın korse gibi kullanılanlar ve rugan kemerler dikkat çekiyor. Ayrıca eskitilmiş deri kemerleri, jean ya da şort gibi spor kıyafetlerle de kullanabilirsiniz. Ya da elbise giydiğinizde elbiseye hareket getirmek için yine beline kemer takabilirsiniz. Ayrıca uzun tuniklerle korse tarzı kemerleri de kullanarak modern bir hava verebilirsiniz. Artık tam göğüs altına takılmaya uygun modeller bile var.

3- Plajda güneşten korunmak için nasıl şapka takabilirim? Örneğin beyzbol şapkaları moda mı? (Ayşe K. - İstanbul)
Güneşten korunmak için en iyi yol tabii ki şapka takmak. Ancak beyzbol şapkalarını gençlere bırakmakta fayda var. Yaşınızın kaç olduğunu bilemiyorum ama eğer 20'li yaşlarda değilseniz beyzbol şapkalarını unutun. Bu sezon hasır fötr şapkalar ya da geniş gölgelikli hasır şapkalar çok moda. Üstelik her tür bikiniyle de tamamlayabilirsiniz. Ayrıca bir başka alternatif de bandanalar. Güneşten korunmak için saçınıza şık bir eşarp takabilirsiniz. Böylece trendy de görünebilirsiniz.

4- Bu yaz hangi aksesuarların moda olduğunu öğrenmek istiyorum. İndirimden mutlaka almam gereken aksesuarlar neler? (Melis T. - İstanbul)
Sezonun aksesuarlarıyla gardırobunuza yeni bir hava getirmeniz çok kolay. Büyük kolyeler, kalın bileklikler, ince kemerler, rengârenk ayakkabılar, çok büyük ya da çok küçük çantalar moda. Gladyatör sandaletler yazın en favori aksesuarlarından. Ayrıca küçük portföy çantaları artık gün içinde de ellerden düşmeyecek. Ayrıca önümüzdeki sezon da rahatlıkla kullanabileceğiniz zincir dore ve gümüş kolyeler veya halka küpe gibi klasik aksesuarlar seçebilirsiniz. Yine indirimde bulabileceğiniz büyük boy bir çantayı, önümüzdeki sezon da kullanabilirsiniz.

5- Yeni bir güneş gözlüğü almak istiyorum. Bu yaz hangi modeller moda? (Irmak K. - İzmir)
Yeni sezonda 80'li yılları hatırlatan çok büyük ve kemik çerçeveler çok fazla kullanılmış. Bu yıl moda olan bir başka model de 'aviator' yani 'pilot' gözlükleri... Üstelik bunların farklı renklerde olanları, aksesuarda canlı tonları sevenler için ideal. İddialı modellerden vazgeçemeyenler ise taşlı ve pırıltılı modelleri tercih edebilir. Kemik gözlükler yine revaçta olacak; ancak metal çerçevelerin klasik şıklığı da tartışılamaz. Bu sezon güneş gözlükleri modasında bir yenilik de kırmızı çerçeveler. Yeni bir güneş gözlüğü edinecekseniz kırmızı rengi es geçmeyin.

6- Bir plaj çantası almak istiyorum. Tatilde rahat edebileceğim plaj çantası nasıl olmalı? (Jale K. - Ankara)
Plaj çantası için boyut çok önemli. Havlunuz, güneş kremleriniz, saç fırçanız, plajda okumak için kitabınızı alabilecek boyda bir çanta kullanmalısınız. Ayrıca çantanızın sürekli ıslanacağını da düşünürseniz yıkanabilir kumaştan olması gerekir. Her bikini ve plaj kıyafetiyle uyum sağlayacak renkte bir tane tercih etmenizde fayda var. Örneğin açık renklerde kanvas çanta ideal olacaktır. Ya da bu sezonun canlı renklerinden iri çiçekli bir çantayı da çok rahat kullanabilirsiniz.
Haberin fotoğrafları